Większe spalanie po odłączeniu akumulatora
-
Spalanie mieściło się w normie (chociaż w sumie tak do końca to nie pomierzone, bo miałem auto krótko), w każdym bądź razie nie przekraczało 7,4l/100km. Któregoś dnia postanowiłem odłączyć akumulator, żeby zresetować ustawienia i zobaczyć czy obroty będą 800-900. No i wszystko spoko, obroty są tak jak trzeba 800-900... z tym, że zauważyłem większe spalanie, około 10l/100km. Czy to możliwe, że tak podziałało odłączenie akumulatora? Może teraz trzeba by gdzieś się udać, żeby coś wyregulować/ustawić o czym nie wiem? Przed tym zabiegiem było raczej ok, a teraz chyba coś nie tupie tak jak powinno? Macie jakieś propozycje?
-
zauważyłem większe spalanie,
około 10l/100km. Macie jakieś
propozycje?Napewno dokładnie pomierzyłeś? Tankowałeś do pełna? Bo wskaźniki Swiftowe nie dokładne są,.,
-
Napewno dokładnie pomierzyłeś? Tankowałeś do pełna? Bo wskaźniki Swiftowe nie dokładne są,.,
Dokładnie jak nie zatankowałes do pełna to nie masz co mierzyc, chyba ze wiesz ile zatankowałes od dosłownie suchego baq. Niestety jak u siebie zauwazyłem to czasem ćwiartka ćwiartce nierówna.