Gaśnie mi gdy się nagrzeje
-
Witam wszystkich .Mam taki problem.Mam favoritkę i po przejechaniu z pare km samochód mi gasnie jak daje na luz.A jak jadę na 3 lub też na 4 biegu to czuje takie szarpanie .to samo jest gdy jadę na 2 biegu powiedzmy jak jadę w korku to czuje takie szarpania .z jeszcze z pare tygodni temu teego nie było. Jaka może być tego przyczyna .czy to ma z wiązek z modułem? albo z gaźnikiem? albo też z zapłonem? bardzo proszę o poradę.dziękuję
-
Witam wszystkich .Mam taki problem.Mam favoritkę i po przejechaniu z pare km samochód mi gasnie
jak daje na luz.A jak jadę na 3 lub też na 4 biegu to czuje takie szarpanie .to samo jest
gdy jadę na 2 biegu powiedzmy jak jadę w korku to czuje takie szarpania .z jeszcze z pare
tygodni temu teego nie było. Jaka może być tego przyczyna .czy to ma z wiązek z modułem?
albo z gaźnikiem? albo też z zapłonem? bardzo proszę o poradę.dziękujęwitaj, gaśnie po nagrzaniu bo wyłącza sie ssanie i tu sprawdź elektrozawór wolnych obrotów, a co do szarpania to może być masa przyczyn, zapłon, swiece, kable, modół, cewka, kopółka, palec ... napisz czy autko jest na gaz? bedzie łatwiej ale razem z innymi szkodnikami coś sie wymysli
pozdro
napisz jakim autkiem śmigasz -
.....dodam jeszcze ciągnie lewe powietrze uszczelką pod gażnikiem
-
........dodam też luzy na aparacie zapłonowym.
Zdejmij kopułke i spróbuj obrócic palcem wokoło jego osi. Jak sie da obracać bez żadnego oporu to aparat ma za duże luzy i autem bedzie szarpało