Śruby zabezpieczające koła
-
Jakimi śrubami zabezpieczyć sobie koła ? Założyłem nowe opony, wymalowałem felgi a za miesiac zaczyna się szkoła i boję się że w Gliwicach mogą ukraść mi koła ( w baku juz mam dziurę więc się obawiam teraz o koła ) chciałbym troche to utrudnić co prawda Polak potrafi ale może to troche zniechęci. Znalazłem na allegro :
http://allegro.pl/item124637154_sruby_zabezpieczajace_felgi_12x1_25x25_stozek.html
Czy opłaci się takie kupić czy może w sklepie znajdę coś tańszego ? -
Najlepsze by były jakieś nietypowe śruby do których się nie kupi klucza w sklepie. A wogóle to podobno śruby tego typu co na aukcji otwiera się zwykłym kluczem nabitym na siłę młotkiem. Choć na pewno nie wszystkim się będzie chciało z tym bawić, jeśli obok będzie auto na zwykłych śrubach. U mnie na osiedlu już 2 auta widziałem na cegłach, jedno z nich miało wcześniej alufelgi, drugie nie wiem, nie wiem czy mieli śruby zabezpieczające. Ale ukradli facetowi jedno koło z alufelgą mimo że miał śruby, ale widać ciężko im szło i odpuścili, no chyba że ich ktoś spłoszył. Widziałem jak się skarżył facetowi z pomocy drogowej że nawet śruby nie pomogły.