myślę o wygłuszeniu wnętrza...
-
...znacie jakieś materiały do tego?Myślę konkretnie o samej kabinie,pod maską raczej nie jestem zainteresowany.Wiem że są dostępne maty wygłuszające klejone na ciepło.Co Wy na to?
-
...znacie jakieś materiały do tego?Myślę konkretnie o
samej kabinie,pod maską raczej nie jestem
zainteresowany.Wiem że są dostępne maty
wygłuszające klejone na ciepło.Co Wy na to?Wykleilem tymi matami drzwi. Wystarczy cieply dzien, ale na bardziej wygietych powierzchniach pewnie trzeba by podgrzac.
tak to wyglada: http://skoda.stable.cz/cz/index.php?id=4&id2=105&id3=1321&idp=19560
Ale prawde mowiac wielkiej roznicy nie zauwazylem. Pewnie trzeba by wykleic wszystko, nie tylko drzwi i moze nawet kilkoma warstwami. Ale koszt tego bedzie spory, bo maty nie sa zbyt tanie. Chyba ze uzyjesz jakis budowlanych ale ja wolalem oryginalne do auta. -
Chciałem okleić tylko ścianę pomiędzy kabiną a komorą silnika ale zastanawiam się czy jest sens...
-
Chciałem okleić tylko ścianę pomiędzy kabiną a komorą
silnika ale zastanawiam się czy jest sens...Tam juz jest filc mniej wiecej centymetrowej grubosci, no ale nie jest jakos super dokladnie zalozony. Ja jeszcze okleilem obudowe nagrzewnicy, tyle ze mata z folia aluminiowa.
-
Tam juz jest filc mniej wiecej centymetrowej grubosci,
no ale nie jest jakos super dokladnie zalozony. Ja
jeszcze okleilem obudowe nagrzewnicy, tyle ze mata
z folia aluminiowa.i ta mata cos daje?
w lato nie zasysa gorace powietrze z silnika? -
i ta mata cos daje?
w lato nie zasysa gorace powietrze z silnika?No niestety jakby zasysa ciepłe powietrze. Ale podejrzewam, że to może być wina nieszczelnego zaworu, bo w zimie mimo że jest zamknięty jednak po włączeniu dmuchawy leciało letnie powietrze, czyli nagrzewnica nie jest zupełnie odłączona.