Pomocy!!! Czyżby padła elektryka???


  • Użytkownik archiwalny

    Błagam pomóżcie mi! Nie wiem co się dzieje z moją "Felą".Silnik zapala bez jakichkolwiek problemów.Silnik chodzi na wolnych brotach.Włączam światła mijania.Podświetlenie deski rozdzielczej jest bardzo słabe.Wychodzę na zewnątrz.Patrzę a świecą tylko światła postojowe i to bardzo słabo.Gdy przełączam na drogowe nic się nie zmienia.Gdy dodam więcej gazu i silnik wejdzie na wyższe obroty całe podświetlenie staje się mocniejsze a gdy znowu obroty spadną intentywność podświetlenia spada.Bezpieczniki sprawdziłem i wszystkie wydają sie być ok !Prosze o pomoc. Dodam że posadam nowy akumulator. Bede wdzięczny za jakąkolwiek pomoc


  • Użytkownik archiwalny

    Najpierw przy pierwszym poście wypada się przywitać..
    Poza tym trochę mało informacji o Twoim aucie, bo samo fela nie zawsze wystarczy.. z opisywanych przez Ciebie objawów wynika że coś stało się z alternatorem (regulator napięcia) i na niskich obrotach nie daje odpowiedniego prądu, sprawdź ładowanie i będzie wszystko jasne.


  • Użytkownik archiwalny

    również stawiam na alternator a dokłandnie na regulator napięcia


  • Użytkownik archiwalny

    Najpierw bym sprawdził licę masową.


  • Użytkownik archiwalny

    Dzieki wielkie za te porady. Jutro z samego rana dokladnie zbadam wszystko i mam nadzieje ze zlokalizuje i usune ta usterke poniewaz w srode potrzebny jest mi samochod. Przepraszam ze sie nie przedstawilem ale bylem troche zdenerwowany tą sytuacja i szukalem pomocy wszedzie gdzie sie da.Mysle ze od teraz bede staral sie jak najczesciej odwiedzac to forum. Mam na imie Mateusz i mam 20 lat. Pochodze z okolic Lublina.Moja "Fela" jest z wrzesnia 1998r i posiada silnik 1.3mpi. Dzieki jeszcze raz. Jak dowiem sie co to bylo to dam znac - tzn napisze <img src="/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> pozdrawiam


  • Użytkownik archiwalny

    Sprawdź jeszcze połączenie klem na akumulatorze.


  • Użytkownik archiwalny

    Dzieki wielkie za te porady. Jutro z samego rana dokladnie zbadam wszystko i mam nadzieje ze
    zlokalizuje i usune ta usterke poniewaz w srode potrzebny jest mi samochod. Przepraszam ze
    sie nie przedstawilem ale bylem troche zdenerwowany tą sytuacja i szukalem pomocy wszedzie
    gdzie sie da.Mysle ze od teraz bede staral sie jak najczesciej odwiedzac to forum. Mam na
    imie Mateusz i mam 20 lat. Pochodze z okolic Lublina.Moja "Fela" jest z wrzesnia 1998r i
    posiada silnik 1.3mpi. Dzieki jeszcze raz. Jak dowiem sie co to bylo to dam znac - tzn
    napisze pozdrawiam

    Zachęcam do korzystania z forum, bo ja też zaczynałem od 0 ze swoją fav.. a teraz przy pomocy kolegów ze zlosnikia żaden problem mi nie straszny <img src="/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Helo sorki ze tak pozno odp ale bylem troche zajety. Moja "Fela" jest juz "zdrowa" <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" /> Przyczyną awarii był regulator napięcia. Wymiana pomogla od razu. Oczywiscie trzeba bylo wymienic tez żarowki świateł przednich które pod wpływem większego napięcia sie popaliły. Dzięki bardzo za wszystkie porady <img src="/images/graemlins/uklon.gif" alt="" /> pozdrówka


  • Użytkownik archiwalny

    Helo sorki ze tak pozno odp ale bylem troche zajety. Moja "Fela" jest juz "zdrowa" Przyczyną
    awarii był regulator napięcia. Wymiana pomogla od razu. Oczywiscie trzeba bylo wymienic tez
    żarowki świateł przednich które pod wpływem większego napięcia sie popaliły. Dzięki bardzo
    za wszystkie porady pozdrówka

    No to pozytywnie <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Uzupełnij jeszcze profil żebyśmy wiedzieli o Tobie troche więcej <img src="/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


Log in to reply