Autko dla dziewczyny .
-
pokaże jak kupię
-
pokaże jak kupię
Spoko - nie będę podkupował.
-
Apropo aut które dziś oglądałem,
honda accord 2,2 no nie mogłem sie nadziwić jak to auto jest zamulone ,próbowałem i prosiłem żeby to szło jak należy ,niestety muł! i nie kupiłem ,zapłon przestawiony ,skrzynia redukuje biegi jak jej sie zachce ,ogólnie to tylko dławiła silnik ,hample,amorki,klima,blacharka,silnik,skrzynia do robienia !-żal mi było ją zostawić dziadkowi który nic przy niej nie robi ,no ale cóż .Następnie pojechaliśmy obadać vectre b 2.0 automat, nadkola nadgryzione ale jeszcze nie robione !silnik no też muł ale już w miarę mielił tymi biegami ,po wymianie uszczelki głowicy , cały silnik zarzygany olejem z pokrywy i reszty połączeń ,nawiew sprytnie uruchamiany zwierając kable pod nogami -ogólnie auta jeszcze nie skreślam bo cena niska i gościu powiedział że silnik umyje i będzie wszystko szczelne ,nawiew też ma zrobić ,pożyjemy zobaczymy
-
Silnik umyje i wycieków nie zobaczysz... u niego i przez następne parę dni... a potem to będzie Twój problem.
Włącznik zrobi też byle jak, bo co mu zależy...Jeśli byłeś zdecydowany, trzeba było od razu brać - to były dobre preteksty do zbijania ceny. A sam zrobiłbyś sobie i dla siebie.
Najbardziej zastanawiający jest ten olej na silniku. Nie wiadomo, którędy wali, a źródełek może być też kilka.
-
będzie silnik czysty to będzie widać skąd ,napewno wali z pokrywy zaworów .
Przekatuję vectre po trasie to na pewno wyjdzie olej ,a do zbijania ceny mam parę innych drobnostek ,i to auto też będzie tylko na chwilke,zlikwiduje rdzę i zabezpiecze reszte przed gniciem ,nadal szukam jakiejś zadbanej limuzny typu accord coupe ,tylko teraz na spokojnie -
kupiłem parcha
idzie kozacko ,coś tam jeszcze podcieka olejem i nawiew nie działa ,reszta to eksploatacja,w sobotę będe grzebał to robie fotkę -
Vectra
Kupiłem już jej alu oplowskie na lato 16 i oponki 195/55/16
Na razie autko stoi u elektromechanika, poprawia wszystkie babole i eliminuje wszelkie usterki .
Autko jeździło tylko na gazie więc trzeba sie zająć układem paliwowym bo zastany,wrażenia z jazdy są mega , prędkość 170 i sie nie czuje tego ani troche ,tempomacik pomaga bardzo ,jedyne na czym sie zawiodłem to siedzenia,są niewygodne i twarde w porównaniu do swiftowych .A swifta i tak nikomu nie oddam , w pierwszy dzień vectra nie odpaliła a suzuki jak zawsze od strzała i pełen ogień bez zająknięcia -
Fajna opcją w oplowskich automatach jest opcja zimowa, przydatna podczas ruszania zimą zwłaszcza pod jakieś porządne wzniesienie etc.
-
Dobrze widzę, że Vectra ma obrysówki?
-
No są jakieś obrysówki , raczej marketowe jakieś , ale efekt fajny ,a skrzynia jest naprawdę dobra ,tryb sport jet na prawde sportowy , wyciska wszystko z silnika
-
No są jakieś
obrysówki , raczej marketowe jakieś , ale efekt fajny ,a skrzynia jest naprawdę
dobra ,tryb sport jet na prawde sportowy , wyciska wszystko z silnikaTo fakt, redukuje z miejsca i ciśnie praktycznie pod odcine, sporo się najeździłem swego czasu taką Vectrą w automacie po niemieckiej policji, a teraz mam często do czynienia z takim automatem w omedze kumpla
-
Ale jak na razie jest ciągle dłubana bo wciąż wychodzi druciarstwo polaków ,np,za małe oringi na wtryskach uszczelnione silikonem
-
Ale jak na razie
jest ciągle dłubana bo wciąż wychodzi druciarstwo polaków ,np,za małe oringi na
wtryskach uszczelnione silikonemciekawe ile dołożysz na start
-
1200 dzisiaj zapłaciłem ,
a autko i tak nie idzie jak trzeba na benzynie ,jest mułowate i ciężko pali ,ale silnik pracuje stabilnie ,i komp niełapie błędów , możliwe że filtr paliwa przytkany ,i węże w baku sparciałe,w sobotę będzie znowu dłubanie -
1200 dzisiaj
zapłaciłem ,
a autko i tak nie
idzie jak trzeba na benzynie ,jest mułowate i ciężko pali ,ale silnik pracuje
stabilnie ,i komp niełapie błędów , możliwe że filtr paliwa przytkany ,i węże w baku
sparciałe,w sobotę będzie znowu dłubanieJak masz hopla, kup se Opla
-
Już naprawiłem, wymieniłem wąż w baku który był dziurawy ,i teraz śmiga jak trzeba
Reszta w kąciku opla