Zmarszczona Folia
-
Mam takie pytanie otóż mam przyciemniony cały tyła auta (boczne i klapa) i nie wiem czy stanie sie coś jak włoncze ogrzewanie szyby w zakładzie gdzie zakładałem powiedzieli że to tylko sie tak ze słabej jakości foliami dzieje ale przecierz szkoda ryzykować ?? Miał ktoś jakieś przygody z marczeniem sie foli wyskakującymi bąblami itd ??
-
Mam takie pytanie otóż mam przyciemniony cały tyła auta (boczne i klapa) i nie wiem czy stanie
sie coś jak włoncze ogrzewanie szyby w zakładzie gdzie zakładałem powiedzieli że to tylko
sie tak ze słabej jakości foliami dzieje ale przecierz szkoda ryzykować ?? Miał ktoś jakieś
przygody z marczeniem sie foli wyskakującymi bąblami itd ??Co do wyskakujących bąbli... Moj znajomy przyciemniał szyby w Astrze II i w tym zakładzie mu powiedzieli ze babelki mogą zawsze wyskoczyć (oczywiscie nie jakies wielkie, tylko takie malutkie) nawet przy najlepszej folii.
A tak sie dopytam tylko, sam przyciemniałeś tylnią szybę? Jesli tak to jak to zrobiłeś... Bo ja sie męczyłem strasznie i wkoncu mi i tak to nie wyszlo... Zostawiłem sobie tą robote na wiosne
-
Nie... przyciemniałem kiedyś malucha i widziałem że to nie jest takie "hop siup" oddałem auto do warszatu ale oni to robili tak jak normalna folie (na mokro) tyle że jak juz folia leżała na szybie to grzali ją suszarką żeby sie rozciagła ( szyba nie jest płaska tylko sferyczna ) Ponoc nie wszystkie folie są takie że można je kształtować na ciepło . Głównie nie chciało mi sie bawic z wyjmowaniem szyby no bo po co sie mam męczyć jak oni mają do tego fachowy sprzęt .
-
Mam takie pytanie otóż mam przyciemniony cały tyła auta (boczne i klapa) i nie wiem czy stanie
sie coś jak włoncze ogrzewanie szyby w zakładzie gdzie zakładałem powiedzieli że to tylko
sie tak ze słabej jakości foliami dzieje ale przecierz szkoda ryzykować ?? Miał ktoś jakieś
przygody z marczeniem sie foli wyskakującymi bąblami itd ??Ja mam najtańszą możliwą folie za 23zł.. pomijając fakt że trzeba było cuda robić przy jej zakładaniu (a miałem szybki w domu) żeby ładnie wyszło, to nie ma z nią żadnych problemów, grzeje tylną szybke praktycznie codziennie i nie wyskakują mi żadne bąble, folia jest już na aucie ponad rok.
-
Wielkie dzięki teraz już moge sie brać za urwany konektorek