Jak to w końcu jest z wydechem a mocą??
-
No właśnie jak to z tym jest?
Dlaczego mnie to ciekawi bo robię coś gdzie wydech będę miał mocno skrócony i na forum było powiedziane że im krótszy to moc się zmniejsza. Znowu zaś dziś oglądałem program gdzie zakładano silnik i chcieli go puścić bez wydechu, nawet beż rur i wyraźnie mówili że to mu(silnikowi)zwiększy moc.
Zgodziłbym się właśnie z osobami z tego programu gdyż wtedy silnik ma tak jakby mniejszy opór. -
Rozpedzone powietrze w rurze wydechowej wyciąga spaliny z cylindra oraz wstępnie pomaga napełnić cylinder świeżym powietrzem (zawór wydechowy zamyka się po otwarciu ssącego w suwach wymiany czynnika roboczego). problem tu jest teraz taki, ze teoretycznie powinno się dążyć do efektu powstawania fali.
teraz popatrzmy tak: brak wydechu - spaliny wychodzą wyłacznie z głowicy ? zatem brak efektu + strasznie głośne.
oczywiście można mnie poprawiać jezeli ktoś uwaza ze się mylę
-
Ściągnij wydech to sie przekonasz , auto sie nie dokręca na obroty , jest słabsze i hałas,
a to że słabsze wynika między innymi z tego że mieszanka paliwowa jest rozpraszana w niepożądany sposób , wydech musi być , może to być rura tylko , ale długa przez całę auto , i to sie ma do silników bez turba , jak masz turbo , to im szybciej spaliny wylecą tym lepiej dla silnika , a z drugiej strony chciałbyś oddychać spalinami w aucie? -
NIe mówmy tu teraz o spalinach w aucie czy np głośnej pracy bo to nie o to chodzi. Pisałem że coś robię ale nie napisałem co. Będzie to silnik 55KM i będzie musiał być Krótki wydech, może ok 1 do 15 metra plus tłumik.
-
to zrob mu troszke mniejsza srednice, zeby zwiekszyc cisnienie w ukladzie po skroceniu wydechu od serii. tlumik przelot bo sluzy jako komora rozprezna
-
http://www.youtube.com/watch?v=zfd8EjAzkVM
Parę słów o wydechu , tede troche biadoli na początku ale można go przewinąć
-
http://www.youtube.com/watch?v=zfd8EjAzkVM
Parę słów o wydechu
, tede troche biadoli na początku ale można go przewinąćTa Honda CRX to auto usera naszego forum o nicku sebas_g, który kiedyś miał Swifta 1.0 rocznik '89
Stracił dla niej głowę i wpakował w nią mnóstwo $$
Ten CRX w filmiku to chyba 2 wcielenie jego auta, które początkowo zdaje się było czerwone
Daaaawno już tu nie zaglądał, a szkoda bo sporą wiedzę miał i nie jednemu doradził