drogie złośniki pomóżcie
-
mam fav z 91 roku z gaźnikiem ikov benzynka + gazik. ostatnio naprawilem uszczelke pod ostojnikiem i zacząlem jeździć na benzynce ale coś mi jej szybko ubywało zglądnąłem pod maske i zauważyłem że z tyłu gaźnika kapie mi benzyna bez rużnicy czy autko jest na gazie czy benzynce, jak sie wciśnie pedał gazu to leci ciurkiem i to w dodatku na kolektor wydechowy. jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo bedę wdzięczny.
-
mam fav z 91 roku z gaźnikiem ikov benzynka + gazik. ostatnio naprawilem uszczelke pod
ostojnikiem i zacząlem jeździć na benzynce ale coś mi jej szybko ubywało zglądnąłem pod
maske i zauważyłem że z tyłu gaźnika kapie mi benzyna bez rużnicy czy autko jest na gazie
czy benzynce, jak sie wciśnie pedał gazu to leci ciurkiem i to w dodatku na kolektor
wydechowy. jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo bedę wdzięczny.troche dziwne ze jak na gazie to tez cieknie benzyna sprwdz przewody paliw te pokryte plecionka plocienna ciezko zdiagnozowac bo ta plecionka nasiaka i niebardzo widac wycieku ,lub cieknie spod pompki przyspiszacza (z tylu gaznika dzwigienka zamocowana do pokrywy kwadratowej na cztery srubki na wkretak+) tam jest membrana i czesto cieknie jak jest gaz zamontowany i niejezdzi sie na benz to ona twrdnieje i peka mialem ostatnio ten sam klopot ale u mnie cieklo tylko na benzynie.