Podczepienie kostki
-
Witam
Kupiłem auto, w którym było radio z lat 70
Trzeba przerobić kostkę, a że ja się na tym kompletnie nie znam to może któregoś z forumowiczów mieszkających w Szczecinie udałoby mi się namówić za drobną opłatą do zrobienia tego? -
Witam
Kupiłem auto, w
którym było radio z lat 70To z którego roku jest auto?
Trzeba przerobić
kostkę, a że ja się na tym kompletnie nie znam to może któregoś z forumowiczów
mieszkających w Szczecinie udałoby mi się namówić za drobną opłatą do zrobienia
tego?Ale, że co i jak?
Bo radio z tamtych lat to pewnie ma tylko plus i minus. -
Niee, swifcik z 93, ale radio to jakieś zabytkowe już ;D
Od starego radia odchodzą jakieś 4 kabelki, mogę nawet fotke pstryknąć, a z tego trzeba zrobić kostkę żebym mógł podpiąć radio, głośniki tylne(teraz tylko przód jest zrobiony, podłączyłem tył pod przód i 2w1 gra...)
I tu powstaje problem, bo ja zielony a płacić jakiemuś elektrykowi za 10min roboty nie chce.. -
mam w swojej wiązce zrobioną kostkę iso na kabelkach swifta, w weekend jak nie zapomnę zrobię fotkę jeżeli poczekasz
źle zrozumiałem cofam swoją wypowiedź
a może jednak dobrze to zrobię w weekend
-
Z chęcią poczekam
-
Niee, swifcik z 93,
ale radio to jakieś zabytkowe już ;D
Od starego radia
odchodzą jakieś 4 kabelki, mogę nawet fotke pstryknąć, a z tego trzeba zrobić kostkę
żebym mógł podpiąć radio, głośniki tylne(teraz tylko przód jest zrobiony,
podłączyłem tył pod przód i 2w1 gra...)
I tu powstaje
problem, bo ja zielony a płacić jakiemuś elektrykowi za 10min roboty nie chce..Zasada w car-audio jest taka, że jak nie znasz instalacji poprzedniego właściciela, to montujesz własną.
I tego bym się w Twoim przypadku trzymał, zwłaszcza jeśli chodzi o doprowadzenie napięcia i masy.
Spotykałem się już z instalacjami, w których kabel plusowy był koloru czarnego, a masowy różowego.Daj foto, coś pomyślimy.
-
-
To co widzę na zdjęciu to kabelki idące do dwóch przednich głośników?
Bo na foto widzę 6 przewodów: plus, masa i cztery przewody od dwóch głośników.Jeszcze jakbyś dał foto tylnej ścianki, jak te przewody dokładnie idą...
-
Tylnej ścianki czyli tego 'wewnątrz'?
-
Tylnej ścianki
czyli tego 'wewnątrz'?Tylna ścianka radia czyli tam gdzie te przewody idą, bo na tym zdjęciu dokładnie nie widzę.
Radia nie rozbieraj.Przechyl mocniej radio i trzaśnij dopiero fotę.
Aha, i ten schemat na radiu po prawej stronie. Daj foto co tam namalowane jest. Przy tym pomarańczowym/brązowym i szarym przewodzie.
-
-
Kurcze muszę na
trening śmigać a fotka schematu niewyraźna wyszła więc dopiero koło 19 dam jego
zdjęcie..A odpowiedz mi jeszcze na 2 pytania:
1. Masz miernik? Taki do sprawdzania napięcia itd.
2. Co chcesz mieć podłączone w aucie? Jakie radio i jakie i ile głośników? -
Odp na pytanie
1. Ojciec jak wyjeżdżał wszystko zabrał i miernika nie dorwę.
2. Radyjko zwykłe DALCO za 115zł ;P na 4 głośniki, w przyszłości 6 ale te 2 już słabsze będą, bez żadnej tuby itp. -
Odp na pytanie
1. Ojciec jak
wyjeżdżał wszystko zabrał i miernika nie dorwę.
2. Radyjko zwykłe
DALCO za 115zł ;P na 4 głośniki, w przyszłości 6 ale te 2 już słabsze będą, bez
żadnej tuby itp.Kiepska sprawa, bo sam sobie chyba nie poradzisz....
Trzeba sprawdzić co i jak z tymi przewodami u Ciebie.Na początek bym sprawdził co się kryje pod tym czerwonym i czarnym przewodem.
Jeśli rzeczywiście jest tam plus i masa to jesteśmy w domu i przy takim radiu jak DALCO można je wykorzystać.
Pozostaną głośniki.
Trzeba by sprawdzić (napisałeś, że przód masz już podpięty) czy z przodu przy głośnikach są tego samego koloru przewody jak te przy radiu.
Jeśli tak, to już sprawa prosta.... -
-
Dlatego liczyłem na
pomoc kogoś kto się zna
Fotka którą miałem
przesłaćWszystko jest odwrotnie. Ale kumam już chyba o co chodzi...
Pomarańczowy to masa, a szary (pierwszy z prawej) to plus po stacyjce.
Zrobimy tak: wstępnie mam niedzielę wolną i jeśli nic mi nie wypadnie, to możesz podjechać do mnie pod chatę (daleko nie masz) i obadamy co i jak.
W sobotę dam Ci znać wieczorem czy dam radę (priv).
Musisz tylko mieć przy sobie kostkę ISO. Takie wejście powinieneś mieć przy radiu.
-
Kupię w sklepie kostkę, no problemo!
Dziękówa -
Kupię w sklepie
kostkę, no problemo!
DziękówaMoże być taka, z przewodami na końcu do zarobienia. (w radiu musisz mieć wejścia pod takie kostki)
-
Mam mam, mam sklep obok Siebie więc nie będzie problemu
-
pamietajcie że to swift tu wszystko jest inne. jak nie dacie rady to ja wam jakieś tam fotki w weekend porobię i wieczorem poznym w niedziele wrzucę
niestety w domu nie mam neta a tam jest autko