Wywala płyn chłodniczy w favoritce
-
Siemka mam problem a mianowice wywala mi plyn a woda az sie gotuje wskazowka na czerwony dolewam przejezdzam kawalek i dalej to samo .... doszedlem ze wiatrak jest padniety wymienilem nic niedalo ...az w koncu zajrzalem w termostat byl otwarty tzn. kolek wyszedl z niego jesli dobrze pisze (mechanik to ze mnie niejest) wyjalem go i jest ok silnik sie niegrzeje wody niewywala pozatym ze niema ogrzewania...zakupilem nowy wlozylem i dalej mi plyn wywala a silnik sie grzeje a wiec znow wyjolem i tak jezdze tyle ze spuszczam wode na noc bo przeciez niekupie 100 l plynu jak mi tak wywala.
Ps.Z kilku zrodel wiem ze to najprawdopodobniej uszczelka pod glowica
Dodam ze mam bialy osad pod korkiem oleju i szybko grzeje sie waz ten co idzie od termostatu do chlodnicy oraz ten co leci do parownika...skoda na gaz oczywiscie
POMOCY GG:4596637 -
jeśli wąż (wiadomo kótry) szybko się nagrzewa to wina termostatu z drugiej jednak stony jeśli termostat będzie całkiem otworzony to niebędzie się grzał i wody nie wywali, IMHO było tak: padł ci termostat (zamknięty) woda się gotowała i wywalało, dodatkowo niesprawny wentylator, silnik się przegrzał i w najlepszym razie poszła uszczelka pod głowicą w najgorszym głowica a jeśli jeszcze dodasz że bierze ci olej to remont silnika masz jak w banku tak czy siak proponuje jeszcze raz sprawdzić termostat i jeśli będzie ok to zdjąć głowice dać do sprawdzenia, wymienić uszczelkę (chyba oczywiste) i jeśli bierze olej to chociarz uszczelniacze zaworów wymienić
-
miałem tosamo, bankowo uszczelka. Jeszcze przy okazji przegrzałem czujnik temperatury i poszedł do wymiany razem z uszczelką !
-
To na 100% uszczelka i ukad sie zapowietrzyl i dlatego ogrzewanie nie dziala