Za mało prądu ?
-
Sprzedałem FAVORITKĘ kupiłem Felicję. Mam problemy następujące : 1. Grzeją się włączniki (światła, ogrzewanie tylnej szyby,..), 2. Jak włączy się zbyt dużo urządzeń elektrycznych lub zmieniam światła to silnik ma "zaparcia " czyli przerywa. Może ktoś coś takiego miał. Szukałem takiego wątku tutaj ale jakoś nie znalazłem.
-
Sprzedałem FAVORITKĘ kupiłem Felicję. Mam problemy następujące : 1. Grzeją się włączniki
(światła, ogrzewanie tylnej szyby,..), 2. Jak włączy się zbyt dużo urządzeń elektrycznych
lub zmieniam światła to silnik ma "zaparcia " czyli przerywa. Może ktoś coś takiego miał.
Szukałem takiego wątku tutaj ale jakoś nie znalazłem.na początek sprawdziłbym alternator, najpierw na słuch czy nie pracuje zbyt głośno a później ściągnął z niego pasek klinowy i jeśli da się leciutko kręcić ręką to jest ok w przeciwnym wypadku łożyska w nim są do wymiany
-
Sprzedałem FAVORITKĘ kupiłem Felicję. Mam problemy następujące : 1. Grzeją się włączniki
(światła, ogrzewanie tylnej szyby,..), 2. Jak włączy się zbyt dużo urządzeń elektrycznych
lub zmieniam światła to silnik ma "zaparcia " czyli przerywa. Może ktoś coś takiego miał.
Szukałem takiego wątku tutaj ale jakoś nie znalazłem.Nagrzewanie klawiszy to normalka ,co do alternatora to sprawdz napiecie na pracujacym silniku bez odbiornikow powinno byc 13,9-14,2V a po wlaczeniu swiatel niemniej niz 13,6 ,z tego co piszesz to masz zamale tzw ladowanie ,napraw alternator kompleksowo ,odradzam wymiane samego regulatora napiecia.
-
sprawdzę dziękuję
-
zbadam to dziekuję
-
sprawdziłem było dobrze pojechałem do elektryka i okazało się, że to sprawka kabla "masy" niełączył jak trzeba po wymianie wszystko stało się przeszłością !!!!