Monitoring drogi w aucie - Car BlackBox
-
Ponieważ aktualnie się tym "bawię" to chciałem zainteresowanym przekazać parę rzeczy.
Absolutnie odradzam kamerkę tego typu:
Jakość w ciągu dnia ujdzie, ale w nocy jest tragiczna:Innym rozwiązaniem jest telefon z systemem Android i odpowiednią aplikacją.
Na razie testowałem DailyRoads Voyager.
Dzień:Noc:
Nastepna aplikacja do przetestowanie w kolejce to AutoGuard...
-
kiedyś rozglądałem się za podobnym urządzeniem, ale jako black box powinna być jeszcze kamerka wewnętrzna. Dodatkowo dobrze gdy jest połączona z GPS i w opcji przydaje się akcelerometr. Kiedyś kolega zaliczył dzwona... wjechał w niego policyjny radiowóz. Misiaczki tak sprawę załatwiły, że wina kolegi. Jako, że nikomu nic się nie stało, nie miał czasu po sądach gonić odpuścił misiakom. Wszak oni OC nie mają i musieliby miśkowóz ze swoich naprawiać.
Po akcji z kolegą i miśkami, wg mnie black box musi nagrywać również widok do tyłu.
Gdzieś widziałem takie pudełeczko na aledrogo które właśnie miało GPS kamerę przód i wewnętrzną, ale też było przez wewnętrzną widać co się na drodze za pojazdem dzieje. Miało akcelerometr i kosztowało ponad 2 tysiące. -
Jeśli to będzie sensownie działało i miało rozsądna jakość także w nocy, to bym się zastanowił. Tylko nie chcę za testera robić w przypadku sprzętu za 2kPLN...
-
Ponieważ aktualnie
się tym "bawię" to chciałem zainteresowanym przekazać parę rzeczy.
. ..Też się bawiłem AutoGuardem a teraz wrzuciłem dailyRoads bo po jakimś czasie AG mi resetował tele
-
... Dodatkowo dobrze gdy jest połączona z GPS i w opcji przydaje się
akcelerometr....Imo wszystkie tele z androidem mają jedno jak i drugie (no chyba, ze się gpsa nie załączy
-
hm, glupie pytanie: do czego to sluzy?:)
do nagrywania swojej trasy i sytuacji na drodze?
jak zywotnosc baterii na androidzie? w mnie (htz z) gps strasznie zre baterie. no chyba ze na ladowarce samochodowej by byl caly czas
-
hm, glupie pytanie:
do czego to sluzy?:)
do nagrywania
swojej trasy i sytuacji na drodze?Dokładnie
W razie wypadku dzwoni na zadany nr tele (choć ja tą funkcję wyłączyłem bo większa dziua czy wybój i nawet na najmniejszej czułości się potrafi załączyćjak zywotnosc
baterii na androidzie? w mnie (htz z) gps strasznie zre baterie. no chyba ze na
ladowarce samochodowej by byl caly czasNa ładowarce - choć bez to na moim g1 z 2.3 30min spokojnie pociągnie.
W płatnych wersjach na filmikach umieszcza miejsce i prędkości (w darmowych jest to na ekranie ale się nie zapisuje