parownik lovato - regulacja itp
-
Mi nie schodziło na trasie poniżej 7,5.A po mieście miałem ok.11 l.Może się jeszcze ułoży albo
ujmij trochę gazu.jak przykręcam to wyraźnie spada moc więc skład mieszanki jest ustawiony optymalnie co ciekawe jak jeździłem głównie po mieście to spalanie było podobne lekko powyżej 10 litrów. Dzisiaj obejrze aparat zapłonowy czy działa prawidłowo ( podciśnieniowy regulator ) przy okazji wymienię pasek klinowy i termowłącznik wentylatora. Spróbuje również sprawdzić luzy łańcuszka rozrządu kręcąc kołem pasowym przy wykręconych świecach i patrząc na palec rozdzielacza w aparacie zapłonowym (to chyba jedyny sposób oszacowania stanu łańcucha bez rozbierania ? )
-
jak przykręcam to wyraźnie spada moc więc skład mieszanki jest ustawiony optymalnie co ciekawe
jak jeździłem głównie po mieście to spalanie było podobne lekko powyżej 10 litrów. Dzisiaj
obejrze aparat zapłonowy czy działa prawidłowo ( podciśnieniowy regulator ) przy okazji
wymienię pasek klinowy i termowłącznik wentylatora. Spróbuje również sprawdzić luzy
łańcuszka rozrządu kręcąc kołem pasowym przy wykręconych świecach i patrząc na palec
rozdzielacza w aparacie zapłonowym (to chyba jedyny sposób oszacowania stanu łańcucha bez
rozbierania ? )Tutaj masz to dobrze opisane
-
Tutaj masz to dobrze opisane
Ten opis jest jednym z pierwszych który czytałem i na którym uczyłem się regulować instalacje LPG. Co do regulacji parownika to najlepiej rozebrać go i poznać jego budowę wtedy najlepiej się zrozumie która śruba do czego służy. Moja instalacja jest dobrze wyregulowana. Aparat zapłonowy jest sprawny na sprzęgiełku nie ma luzów. Wyprzedziłem bardziej zapłon na jakieś 10 - 15 stopni silnik równiej pracuje na wolnych obrotach i lepiej przyspiesza, jak na luzie przegazuję i puszczam z gazu to teraz nic nie prycha co wcześniej się działo. Wiem że zapłon nie powinien być tak bardzo wyprzedzony dla tego silnika ale lepiej chodzi nie wiem jak ze spalaniem bo przejechałem odcinek 90 km i ogólnie mam wrażenie że dynamika silnika się poprawiła oraz silnik mniej się nagrzewał ale to tez sprawa ze na zewnątrz było dosyć chłodno.
-
Ten opis jest jednym z pierwszych który czytałem i na którym uczyłem się regulować instalacje
LPG. Co do regulacji parownika to najlepiej rozebrać go i poznać jego budowę wtedy
najlepiej się zrozumie która śruba do czego służy. Moja instalacja jest dobrze
wyregulowana. Aparat zapłonowy jest sprawny na sprzęgiełku nie ma luzów. Wyprzedziłem
bardziej zapłon na jakieś 10 - 15 stopni silnik równiej pracuje na wolnych obrotach i
lepiej przyspiesza, jak na luzie przegazuję i puszczam z gazu to teraz nic nie prycha co
wcześniej się działo. Wiem że zapłon nie powinien być tak bardzo wyprzedzony dla tego
silnika ale lepiej chodzi nie wiem jak ze spalaniem bo przejechałem odcinek 90 km i ogólnie
mam wrażenie że dynamika silnika się poprawiła oraz silnik mniej się nagrzewał ale to tez
sprawa ze na zewnątrz było dosyć chłodno.Spalanie wyszło 10,5 l a wiec przestawiłem zapłon z powrotem tak jak było wcześniej ok 5 - 10 stopni.