Rejestracja auta w wawie z zagranicy
-
Jak w temacie , prosiłbym o wyjaśnienie po kolei i dość łopatologicznie co mam zrobić , gdzie się udać i ile $ przygotować , auto to Civic z 2001 r 1,6 vtec
-
Najlepiej, żeby to handlarz zrobił. Kupno auta 'na niemca' wyklucza jakiekolwiek roszczenia w przypadku przypału. Ale generalnie:
- przegląd,
- tłumaczenie dokumentów,
- urząd celny (z przetłumaczonymi dokumentami)
- opłata recyklingowa,
- urząd.
- skarbówa (?)
I chyba tyle, ale ja załatwiałem te formalności parę lat temu i nie pamiętam już dokładnie.
-
oczywiście, że skarbówka i to polecam zaraz po wyjściu z urzędu celnego, w łodzi i tu i tu czeka się 7 dni na papiery..
-
To nie jest handlarz tylko osoba prywatna pomaga mi go ściągnąć i nie chętna jest do rejestracji... mówi że wtedy jakiś podatek będzie musiał płacić czy coś bo sprzedaje po roku czy coś tam ???
-
To nie jest
handlarz tylko osoba prywatna pomaga mi go ściągnąć i nie chętna jest do
rejestracji... mówi że wtedy jakiś podatek będzie musiał płacić czy coś bo sprzedaje
po roku czy coś tam ???Ano to prawda.
-
oczywiście, że
skarbówka i to polecam zaraz po wyjściu z urzędu celnego, w łodzi i tu i tu czeka
się 7 dni na papiery..Najszybciej to celny po przeglądzie - bo można mandacik zarobić.
-
A jak chciałbym aby moja mama była współwłaścicielem to będę ją potrzebował w urzędzie miasta przy odbiorze dowodu czy jakoś tak prawda ? tylko w tym urzędzie , jednakże mam pytanie bo ona wyjeżdza - jak ma wyglądać upoważnienie dla mnie bo ona nie może tam ze mną być?