Zakup Mazda 323 VI gen - gaz czy diesel ?
-
Witam was
pytanie jak w temacie , już mam dość ciągłego szukania auta ( mija 8 miesiąc ), stwierdziłem że kupuje Mazde i koniec tylko narodził się problem - co lepsze , gaz w silniku 1,6 98km czy diesel 2,0 101km ? Benzyniaka kupię taniej ale jak założe gaz to w zasadzie wyjdzie tak samo,może nieco taniej, nie wiem co brać bo w sumie nie robie więcej niż 10.000km rocznie ale też nie chce mi się na benzyne dużo wykładać ... a często w korkach więc spalanie byłoby napewno koło 9/100 a w dieslu z kolei mniejsze spalanie ale jak się coś sypnie to na naprawe się wyłożę finansowo...jak myślicie ?
-
6 gen czyli BJ?
Kup benzynę bez gazu, z takimi przebiegami auto będzie bezobsługowe i bezawaryjne praktycznie. Palić też dużo nie będzie. -
nie wiem co brać bo w sumie nie robie więcej niż
10.000km rocznie ale też nie chce mi się na benzyne dużo wykładać ...to proste - szukaj benzyny z gazem i tyle ...
-
Wolałbym czystą benzyne i samemu ją zagazować,pozatym ubezpieczenie tańsze i znajdę ładniejszą i młodszą - biere benzyne chyba ...
-
Wolałbym czystą
benzyne i samemu ją zagazować,pozatym ubezpieczenie tańsze i znajdę ładniejszą i
młodszą - biere benzyne chyba ...nie chyba tylko tak, różnica diesla Ci się nie zwróci przy tym przebiegu szybko jak byś go zakupił ... a z benzyny zostanie Ci pewnie na zagazowanie i będziesz się cieszyć jazdą za 2,13 zł a nie za 4,44 zł ...
-
-
A macie jakieś
wskazówki odnośnie tych aut ?pytaj kolegi Gibsong-a on siedzi w Mazdach
-
A co sądzicie o takiej kombinacji 2.0 + LPG
Czy ma to sens czy silnik się niszczy ?
-
Najlepszy silnik w tym samcohodzie, oprócz czegość takiego jak Mazdaspeed Protege, która była tylko na rynek północnoamerykański i miała seryjne turbo.
Sportive bardzo ładny, silnik lubi gaz, to ten sam co u mnie w 626 tylko ciut mocniejszy. Dynamiczne i mało palące auto, będzie Pan zadowolony.
Możesz zapytać na forum Mazdaspeed, dział eksploatacja->kupuję mazdę i zapytać o to auto, może ktoś oglądał. Jeśli się zdecydujesz polecam warsztat Auto Jaksa przy ulicy Poznańskiej w Ożarowie Maz. Mają mazdy rozcykane. Jak będzie prosta i niegnijąca to brać i cieszyć się.
Reszta PW.