[peugeot 306] JAKI KOLOR
-
Problem jak w temacie auto było bite i mam problem z odnalezieniem tabliczki z kodem koloru. W tico to prościzna znaleźć w autach grupy VAG też nie trudno ale w peugeocie 306 to wyzwanie.
Owe auto to konkretnie peugeot 306 1.9 D (68KM) rok produkcji 1997, VIN "VF37ADJYE32242876"
-
Zdemontuj klapkę wlewu paliwa i zanieś do lakiernika/sklepu z lakierami.
-
Zdemontuj klapkę
wlewu paliwa i zanieś do lakiernika/sklepu z lakierami.To po numerze VIN nie odnajdzie się koloru lakieru???
-
To po numerze VIN
nie odnajdzie się koloru lakieru???Raczej nie.
-
-
Niebieski
-
Zdemontuj klapkę
wlewu paliwa i zanieś do lakiernika/sklepu z lakierami.To po numerze VIN nie odnajdzie się koloru lakieru???
Nawet jakby się odnalazło, to i tak się robi pod konkretne auto a nie pod numerek z katalogu
Od lakiery z katalogu mogą być odchyłki. Z resztą mieszacz widząc klapkę powie, jaki to kolor z katalogu -
Zdemontuj klapkę
wlewu paliwa i zanieś do lakiernika/sklepu z lakierami.Lepiej z całym autem. Klapka może być np. z tworzywa i odcień będzie się różnił.
-
Klapka jest z tworzywa (ABS) konkretnie. Chyba tak zrobie że zabiore puga do rozlewni lakierów i tam mi dobiorą taki jaki trzeba.
-
Lepiej z całym
autem. Klapka może być np. z tworzywa i odcień będzie się różnił.Nie wiedziałem
-
Dobrałem kolor z gamy novola bardzo dobrze pasuje pod peugeota. Za mną w kolejce sklepowej stał lakiernik i gdy dobierałem kolor to koleś widać uczynny próbował mi pomóc. Zasygerował mi abym przyrównał kolor do citroenowskiego błekitu, jednak mimo ze peuegot, citroen dwa bratanki kolory się różnią. Kolejną ciekawą rzeczą był kolor golfa III. Na podstawie klapki wlewu paliwa lakiernik jednym tchem wypowiedział LC6P DRAGON GREEN PEARL który wygląda tak :