cena tlumika koncowego
-
niedługo bede miał na sprzedaż wydech od kata do końca i chodzi tak:
-
nie lepiej się skupić na podniesieniu sprawności silnika i innych kluczowych układów niż konkurować "kto najgłosniej" ?
-
nie chodzi o najgłośniej. A co masz na myśli usprawnić silnik? Wszystko w nim jest ok, oleju nie bierze, chodzi na wszystkie gary, ładnie się wkręca na obroty, odpala za pierwszym razem bez żadnego problemu nawet przy tych dużych mrozach i po kilku dniach stania.
-
Chyba chodziło mu o to ażeby chodził jeszcze lepiej, może jakieś podkręcenie mocy czy coś takiego
-
jezeli chcesz basu to niewkladaj nowego tlumika od poloneza bo on jeszcze bardziej wyciszy (nowa welna szklana w srodku itp), poprostu pozbadz sie srodkowego zamiast niego wstaw rure.
-
Jak już rozmawiamy o układzie wydechowym to mam pytanie takie.
Rozlatuję mi się wydech w świstaku i kupuje nowy, wpadłem na pomysł, aby w tym nowym wstawic zamiast środkowego rurę o takiej samej średnicy. O ile będzie głośniej w porównaniu do już trochę przepalonej serii
Silniczek oczywiście 1.0 -
Jak już wiele razy na forum było pisane, środkowy w swifcie jest i tak przelotowy...
-
niedługo bede miał na
sprzedaż wydech od kata do końca i chodzi tak:
http://www.youtube.com/watch?v=prrJs-dJy64Na żywo ten wydech jest dużo ładniej brzmiący...
-
Kolejna część jaka pasuje od Polinezji do innego auta
-
Jak już wiele razy na forum
było pisane, środkowy w swifcie jest i tak przelotowy...dokładnie, więc takie teksty :
jezeli chcesz basu to
niewkladaj nowego tlumika od poloneza bo on jeszcze bardziej wyciszy (nowa welna szklana w
srodku itp), poprostu pozbadz sie srodkowego zamiast niego wstaw rure.bo widać, że nie widziało się tego tłumika w środku
-
Witam!
Zastanawiam się nad montażem tłumika końcowego od Poloneza z manuala ze strony klubowej, ale czy ten tłumik zmieni dźwięk na basowy czy jeszcze bardziej go przytłumi ? Na forum nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi więc pytamPozdr
-
No to sobie odłożę na półkę albo sprezentuję komuś kto ma Gólfa albo Ałdi. Cosik mi brakuje mocy i podejrzewam, że to wina tłumikowca, który nie pospawał mi starego oryginalnego tłumika, tylko założył jakiś swój. Silnik ledwo się dokręca do 6700rpm. Czytałem o dedykowanym Supersprincie 42.03.05 (MKV masz chyba taki). Na stronie Supersprinta jest tylko do Swifta w nowej budzie, znalazłem katalog Q-Service , w którym mają za 611zł 13gr netto, z tym, że cena jest z 2006r i jak dla mnie stanowczo za wysoka. Może ma ktoś namiary na dedykowany tłumik do GTi, bo seryjna dwururka jest raczej nie do kupienia (i najlepiej z atestem, żeby się na przeglądzie nie czepiali ).
-
W garażu mam jeszcze poprzedni tłumik z mojego GTi - nie jest pordzewiały, ma środek, autko na nim chodziło świetnie Został wyjęty, bo zmieniałem na przelotowy. Jedynie to, że na końcu ma jedną, a nie dwie rurki.
Jeśli byłbyś zainteresowany - mogę porobić fotki i wysłać Cena oczywiście była by niska
Pozdr.
-
Może ma ktoś namiary na dedykowany tłumik do GTi, bo seryjna dwururka jest raczej nie
do kupienia (i najlepiej z atestem, żeby się na przeglądzie nie czepiali ).
Seryjny tłumik można kupić, jest jako jeden element razem ze środkiem, aż do łączenia między katem, a środkowym. Produkcja Bosal. W intercarsie ma cenę w detalu trochę ponad 700 zł, ale jak masz znajomy sklep z dobrymi cenami to można kupić za trochę ponad 500 zł (ja płaciłem chyba 520 zł). -
Znalazłem coś takiego, na filmie jest zamontowany do GTi. Sprzedający ma w ofercie też dwururki, ale nie wiem jaka jest długość seryjnej puszki i czy się np toto zmieści. RM-6 wygląda na najbardziej zbliżony do serii. Co o tym sądzicie, kupował to ktoś?
-
Zależy jak przytniesz rurkę. Ja mam teraz od poldka i jest fajnie(bardziej rasowy dźwięk taki sportowy ludzie się oglądają). Ale mam na sprzedaż inny a mianowicie taki. Tak wyglądał na moim swifcie
http://img84.imageshack.us/i/dsc00025re.jpg/ -
Ok, będę przymierzał i sprawdzał aż osiągnę wymagany dźwięk . Ten Twój tłumik co masz do sprzedania trochę za duży chyba
-
Zależy jak przytniesz rurkę.
Ja mam teraz od poldka i jest fajnie(bardziej rasowy dźwięk taki sportowy ludzie się
oglądają). Ale mam na sprzedaż inny a mianowicie taki. Tak wyglądał na moim swifcie
http://img84.imageshack.us/i/dsc00025re.jpg/fajny był, to żeś zmienił wstyd
-
Czytałem o dedykowanym Supersprincie 42.03.05 (MKV masz chyba taki).
Tak - dokładnie taki mam
Cena jest jaka jest - markowe rzeczy niestety kosztują - nie ma nic za darmo -
fajny był ale teraz będę miał przelot od katalizatora do końca
Taki: http://www.youtube.com/watch?v=P51zOliZxd0