instruktor nauki jazdy kat B
-
Tak się zastanawiam nad tym tematem, interesuje mnie jak wygląda kurs tzn. co obejmuje, czy trzeba mieć jakieś szczególne predyspozycje?? Jak wygląda sprawa z egzaminem, czy jeśli nacodzień poruszam się samochodem to mogę mieć problem ze zdaniem egzaminu. Raczej czekam na odpowiedzi od osób które są instruktorami nauki jazdy kategorii B.
-
czy trzeba mieć jakieś szczególne
predyspozycje??
Na pewno co jakiś czas będziesz miał robione badania psychomotoryczne, czy jak im tam (np. na refleks). Instruktor mi wspominal ze na takich byl jak sie uczylemCo do predyspozycji: niesamowitą cierpliwość i dar tłumaczenia przede wszystkim
czy jeśli nacodzień poruszam
się samochodem to mogę mieć problem ze
zdaniem egzaminu.
Myślę, że jedno nic nie ma wspólnego z drugim. Prawdopodobnie mógłbyś spokojnie oblać nawet egzamin na "B" - to w dalszym ciągu jest bardzo zależne od egzaminatora...odpowiedzi od osób które są instruktorami
nauki jazdy kategorii B.
No niestety takich uprawnień nie mamTutaj masz co nieco:
http://www.naukajazdy.pl/nauka_jazdy/instruktor.html -
- prawo jazdy minimum 3 lata
- wykształcenie minimum średnie
- badania psychologiczne zaliczone
- zaświadczenie lekarskie
Wiem, bo tydzień temu skończyłem kurs i czekam na egzamin państwowy
-
To może odpowiesz jeszcze na pytanie ile trwa taki kurs? Jak wyglądają badania lekarskie( czy są standardowe jak na prawo jazdy). I ogólnie jak przebiega taki kurs
-
Dzięki za odpowiedź, strona b. ciekawa jest co poczytać
-
Wiem, bo tydzień temu skończyłem kurs i czekam
na egzamin państwowyTo prawda, że jak ileś am razy się nie powiedzie, to już w ogóle nie można zostać instruktorem/egzaminatorem? Kiedyś tak słyszałem, ale nie dochodzilem, czy to prawda
-
To może odpowiesz jeszcze na pytanie ile trwa
taki kurs? Jak wyglądają badania
lekarskie( czy są standardowe jak na prawo
jazdy). I ogólnie jak przebiega taki kursKurs u mnie trwał trzy miesiące, zajęcia co weekend
Badanie lekarskie zwykłe jak na kat.B
Badanie psychologiczne takie same jak na taxi plus kilka dodatkowych pytań badających nerwowość i cierpliwość.
Na kursie bardzo dużo nauki o przepisach i trzeba wykuć cały kodeks drogowy aby mieć go w jednym palcu
-
To prawda, że jak ileś am razy się nie
powiedzie, to już w ogóle nie można zostać
instruktorem/egzaminatorem? Kiedyś tak
słyszałem, ale nie dochodzilem, czy to
prawdaDwa niezdane egzaminy i trzeba wybulić dodatkowe 400 zł aby odbyć kurs dodatkowy minimum 5h teorii