warsztaty i sklepy w Łodzi
-
Chcialem sie skonsultowac w sprawie warsztatow dla skody w Lodzi.
Doswiadczyłem kilku warsztatow i sklepów.-
na ulicy Wodnej
a) warsztat dobrze wyposazony, mechanicy w miare fachowi
b) ale karza sobie slono placic!
c) nigdy nie zapytali czy chce paragon, fv czy cokolwiek nawet glup. swistek...nic! polecam z gory ustalac cene i potargowac sie, chociaz marne szanse
d) duzym minusem sa ceny w sklepie sklep z czesciami na przeciwko....ceny z kosmosu, wiec trzeba jechac na Przybyszewskiego po czesci...a jak tu jechac pół miasta jak samochod na kanale?
Warsztat w którym najczęściej reanimowałem swoje skody jeśli już sobie sam nie radziłem albo nie było czasu na kanał. Niestety po ostatniej wycenie naprawy stwierdziłem, że mocno przegieli, zwłaszcza ze jak zwykle będzie brak kwitka jako gwarancji. Nie warto przyjeżdzać w garniturze bo ceny znacznie wtedy rosną a potraktowani zostaniecie jak humaniści bez bladego pojęcia o swojej bryce. Taka mała dygresja. -
stacja diagnostyczna na Wodnej obok warsztatu
cenowa zgroza...nic nie spuszczą z ceny...jak kazalem wyregulowac zawory (facet twierdzil, ze jestem pierwszy od kilku lat..), wymienic gumowe uszczelki w gazniku (takie mikroskopijne uszczeleczki) i mieszanke, to przy zaplacie prawie upadlem z wrazenia. I tu tez o rachunku mozna zapomniec! -
na ul Łubinowej
polecam - regeneracja przekładni kieriowniczych.
Wolałem zapłacić niecałe 100 za regeneracje i sie nie pobrudzić niż kupić turecką podróbe za 270 lub oryginalną za 380. I całe szczęście, że sam sie nie brałem za wymianę bo śruby mocujące do karoserii mi się tak zapiekły, że jedną trzeba było ciąć. Szybko i fachowo. Polecam. -
na ulicy Więckowskiego
sklep. W większości części na zamówienie. niestety nie najtańsze. Za duże komponenty jak np. tłumiki ceny jeszcze w miare, ale za drobiazgi jak żarówki (4 zł za żarówke pod kontrolkę??) i przełączniki, gałki ....ceny gigantyczne. różnice z Przybyszewskiego większe o 1/3. sklep ostatniej szansy. takie odniosłem wrażenie.
-na ul. Limanowskiego
sklep. czasem można kupić naprawde bardzo tanio. niestety asortyment dzielą z częściami do innych samochodów co powoduje braki na półce skody.-
w Aleksandrowie łódzkim
sklep. trafiłem tam bo mam blisko z Łodzi. Naprawde dobre ceny. dużo towaru. Można sie dogadać na część używaną (wtedy ceny znacznie atrakcyjniejsze). Polecam. -
ul. Przybyszewskiego
Kto z Łodzi to wie, że to jest mekka dla posiadaczy skody. Dużo towaru. przyzwoite ceny. Nawet strone www swoją otworzyli. Dla kogoś kto nie gardzi podróbami, duży wybór rzemiosła polskiego....nie polecam chińskiego..błe. widać że firma sie rozwija.
szukam więc nowch warsztatów i tanich sklepów w Łodzi.
-