zbiornik nie podaje paliwa
-
Witam wszystkich! Mam problem i proszę o poradę ! A mianowicie mam skodę favoritkę 135 i zbiornik mi nie podaje paliwa .Tzn ,że jak zapalę samochód to poprzejechaniu powiedzmy z2km przewud jest pusty a paliwo jest w zbiorniku.Jak podam paliwo z karnisterka do pompkto jest wszystko ok i znowu mogę jechać trochę.Jaka test tego przyczyna! czy są jakieś odpowietrzniki w zbiorniku? może gdzieś się zatyka?niema nigdzie wycieku paliwa.proszę o pomoc. z góry dziękuję
-
Witam wszystkich! Mam problem i proszę o poradę ! A mianowicie mam skodę favoritkę 135 i
zbiornik mi nie podaje paliwa .Tzn ,że jak zapalę samochód to poprzejechaniu powiedzmy z2km
przewud jest pusty a paliwo jest w zbiorniku.Jak podam paliwo z karnisterka do pompkto jest
wszystko ok i znowu mogę jechać trochę.Jaka test tego przyczyna! czy są jakieś
odpowietrzniki w zbiorniku? może gdzieś się zatyka?niema nigdzie wycieku paliwa.proszę o
pomoc. z góry dziękujęA sprawdzałeś pompke paliwa???
A może zanieczyszczenia w zbiorniku?? -
A sprawdzałeś pompke paliwa???
A może zanieczyszczenia w zbiorniku??dokłądnie
zobacz czy ci nie przybywa oleju co może świadczyć ze przepona pompki paliwa jest dziórawa
paliwo może się też lać spod pompki paliwowej
jeśli będziesz wymieniać przeponę to obowiązkowo orginałinną przyczyną jest zapierdzielony filtr siatkowy który jest w zbiorniku paliwa co jest mało prawdopodobne chyba ze zawsze masz końcówkę paliwa i lekesz paliwo niewiadomo skąd musiałbyś wykręcić całe uządzenie ze zbiornika (pod tylna kanapą) ale delikatnie i nie szarp bo cośą powyginasz
insza przyczyna ostatnio przeszorowałeś gdzieś po krawężniku i pogniotłeś metalowy przewód idący od zbiornika do komory silnika
moim sktomnym zdaniem stawiam na pompkę paliwa
-
Witam wszystkich! Mam problem i proszę o poradę ! A mianowicie mam skodę favoritkę 135 i
zbiornik mi nie podaje paliwa .Tzn ,że jak zapalę samochód to poprzejechaniu powiedzmy z2km
przewud jest pusty a paliwo jest w zbiorniku.Jak podam paliwo z karnisterka do pompkto jest
wszystko ok i znowu mogę jechać trochę.Jaka test tego przyczyna! czy są jakieś
odpowietrzniki w zbiorniku? może gdzieś się zatyka?niema nigdzie wycieku paliwa.proszę o
pomoc. z góry dziękujęcos mi sie przypomina że zbiornik ma dwa wężyki odpowietrzające, jeden napewno wychodzi koło prawego tylnego kola
proponuje unieść fotele i zerknąć po odkręceniu korka i wężykow do zbiornika
pzdr