rover 414i 16V z 1997r. nie odpala


  • Użytkownik archiwalny

    witam wszystkich, nie wiem czy ktoś bedzie w stanie mi pomóc ale postaram sie przybliżyc problem, mianowicie mam rovera 414i z 1997r, miesiac temu podczas jazdy ok 5km od domu, nagle zaczął słabnąc i zgasł <img src="/images/graemlins/pad.gif" alt="" />, i od tamtej pory wiecej nie odpalił, nawet na popych jest zero reakcji, sprawdziłem wszystko: iskra, wtryskiwacze, rozrzad OK rozrusznik normalnie kreci, auto "chce odpalic" ale nie odpala, nawet katalizator jest gorący czyli paliwo jest spalane. Ale teraz najwarzniejsze-gdy próbuje już kilka razy odpalic to spod korka wlewu oleju sie kopci, czy moze mi ktos odpowiedzieć co sie mogło stac i czy prawdopodobnie silnik jest do wymiany <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    witam wszystkich, nie wiem czy ktoś bedzie w stanie mi pomóc ale postaram sie przybliżyc
    problem, mianowicie mam rovera 414i z 1997r, miesiac temu podczas jazdy ok 5km od domu,
    nagle zaczął słabnąc i zgasł , i od tamtej pory wiecej nie odpalił, nawet na popych jest
    zero reakcji, sprawdziłem wszystko: iskra, wtryskiwacze, rozrzad OK rozrusznik normalnie
    kreci, auto "chce odpalic" ale nie odpala, nawet katalizator jest gorący czyli paliwo jest
    spalane. Ale teraz najwarzniejsze-gdy próbuje już kilka razy odpalic to spod korka wlewu
    oleju sie kopci, czy moze mi ktos odpowiedzieć co sie mogło stac i czy prawdopodobnie
    silnik jest do wymiany

    pierwsze to witam <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" />

    drugie to zerknij tutaj www.ROVERki.pl

    trzecie <img src="/images/graemlins/hmm.gif" alt="" />

    <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" /> zaraz sie jakis mechanik pewnie wypowie, ja obstawiac nie bede

    <img src="/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />


Log in to reply