Opony
-
Zimowki zawsze!!! zakłada się węższe. A to dlatego, że
jest wtedy większy nacisk w miejscu gdzie opona
styka się z podłożem. Pamiętajcie - na zimę ZAWSZE
zakłada się opony o 1 lub 2 nr WĘŻSZE!!!!
Eee tam, nie ma co sie az tak podniecac, bo 1cm w te czy we w te nie ma zadnej znaczacej roznicy... zauwazcie ze szerokosc podawana w rozmiarze opony nie jest to szerokosc bieznika (a wiec szerokos styku opony z jezdnia), ale szerokosc gdzies na boku opony, przewaznie w najszerszym miejscu, a na biezniku jest sporo mniej i szerokosc ta nie jest stala dla roznych modeli opon w ramach tego samego rozmiaru.
Jesli ktos tego jeszcze nie robil, to niech sobie pojdzie z suwmiarka w reku do jakiegos gumiarza czy marketu z oponami i pomierzy szerokosc bieznika (styku z jezdnia) na oponach roznych firm i roznych modeli (ale tego samego rozmiaru). Po piersze bedzie to sporo mniej niz by sie wydawalo z rozmiaru opony, a po drugie i co najwazniejsze w naszym tutaj rozwazaniu, szerokosc ta w przypadku roznych firm i modeli opon bedzie sie ROZNILA. Roznice te bywaja rzedu 1cm i wiecej na oponie 175/70R13 (bo akurat taki rozmiar mierzylem).
Tak wiec powtarzam ronica rzedu 1cm w jedna czy druga strone znaczaco nie polepszy ani nie pogorszy przyczepnosci i dlatego jesli ktos do Fav/Fel zalozy zimowki 165 (tak jak w standardzie), czy 155, albo 175 to bedzie spoko, natomiast ja osobiscie "zyletek" typu 135 czy 145 zdecydowanie bym nie zalozyl do mojej Feli i tak samo innym tego nie polecam...
... no chyba ze mialbym naprawde gardlowa sytuacje, ze mam do wyboru jezdzic na letnich, albo na zimowkach ale np. 145/80R13, to moze bym sie skusil. Ale juz np. 145/70R13 jest na tyle niska, ze i nietrudno ja uszkodzic w jakiejs polskiej dziurze i micha duzo latwiej w cos przywalic...