Problem z obrotami w Toyocie Avensis
-
Czy to na czerwono ma być silnikiem krokowym ?
Mi się wydaje, że raczej jest to mocowanie linki gazu
zaś samego silniczka krokowego nie widzę na tym
rysunku.Tam w środku jest silniczek krokowy.
Faktycznie mógł się nieco zapiec- najprostszym rozwiązaniem jest zdjać gumową rurę dolotu i pooglądać, ew prysnąć wd40 trochę -
Tam w środku jest silniczek krokowy.
Faktycznie mógł się nieco zapiec- najprostszym rozwiązaniem jest zdjać gumową rurę dolotu i
pooglądać, ew prysnąć wd40 trochęNo tam faktycznie jest cięgno gazu.Czyli co?? mam zdjac z tego linke i to rozmontowac???
-
Na początek zdejmij dolot i spróbuj wyczyścić szmatką środek oraz zapsikać wd-40 - u mnie pomogło
-
Na początek zdejmij dolot i spróbuj wyczyścić szmatką środek oraz zapsikać wd-40 - u mnie
pomogłoile mam tego spsikać ??? a ogolnie tam nie ma silnika "krokowego" jedynie trzon przepustnicy i łożysko wiem bo dopiero co rozebralem.Odnośnie tego schematu,silnik "krokowy" nie nazywa sie IDLE Air Control valve ale IDLE Stability Control valve.
Oto teks maila od goscia co sie podobno na tym zna.
masz wiecej niz 100 tkm?To blokuje ci sie zawor ISC stabilizacji obrotow biegu jalowego ,jest pod przepustnica ma wtyczke 3 pinowa po angielsku IDLE STABILITY CONTROL valve ,trzeba go rozebrac wyczyscic i wyregulowac.
-
jest sposób na ten limit, jak znajdę to zarzucę. W Firefoxie polega na dopisaniu jednej wartości
w about:config.http://www.youtube.com/watch?v=1J28XJJGoYo oto link do youtube
-
Trochę popsikaj - nie za dużo.
Co do tej porady - ciężko mi powiedzieć, mimo wszystko 3S-FE w Carinie różni się nieco osprzętem od Avensis. U mnie problemy z obrotami były przy brudzie w krokowym/przepustnicy oraz przez problem z czujnikiem podciśnienia (przetarty kabelek) -
ile mam tego spsikać ??? a ogolnie tam nie ma silnika "krokowego" jedynie trzon przepustnicy i
łożysko wiem bo dopiero co rozebralem.Odnośnie tego schematu,silnik "krokowy" nie nazywa
sie IDLE Air Control valve ale IDLE Stability Control valve.Zwał jak zwał, chodzi o to samo.
Oto teks maila od goscia co sie podobno na tym zna.
masz wiecej niz 100 tkm?To blokuje ci sie zawor ISC stabilizacji obrotow biegu jalowego ,jest
pod przepustnica ma wtyczke 3 pinowa po angielsku IDLE STABILITY CONTROL valve ,trzeba go
rozebrac wyczyscic i wyregulowac.Czy to nie jest właśnie to co na fotce?
Pod przepustnicą? -
Zwał jak zwał, chodzi o to samo.
Czy to nie jest właśnie to co na fotce?
Pod przepustnicą?On napisał że jest to plastikowe urządzenie z wtykiem 3-pinowym pod przepustnica
-
On napisał że jest to plastikowe urządzenie z wtykiem 3-pinowym pod przepustnica
I to jest właśnie to coś, co widać na obrazku z AutoDaty, który tutaj wysłałem i można to "coś" nazwać "Idle Air Control Valve".
-
Zwał jak zwał, chodzi o to samo.
Czy to nie jest właśnie to co na fotce?
Pod przepustnicą?Oto odpowiedz na to pytanie
-
Oto odpowiedz na to pytanie
No i właśnie o to chodzi od samego początku.
Probówałeś podłączać napięcie do tego?
Jak zachowuje się wtedy ten trzpień? -
No i właśnie o to chodzi od samego początku.
Probówałeś podłączać napięcie do tego?
Jak zachowuje się wtedy ten trzpień?Nie jeszcze nic nie robiłem w zasadzie zrobie to dopiero w polsce wole teraz nic nie ruszac bo jutro juz jade
-
Nie jeszcze nic nie robiłem w zasadzie zrobie to dopiero w polsce wole teraz nic nie ruszac bo
jutro juz jadeNo i jak się skończyła sprawa?