Umowa kupna-sprzedaży ze wspolwlascicielami
-
Witam!
Auto stoi w garazu, a ja wciaz nie wiem jak skonstruowac umowe kupna sprzedazy, poniewaz jest 2 srzedajacych - moja ciotka i jej tesc(wspolwlasciciel). Zeby bylo trudniej, kupujacych tez jest 2, bo ja i moj ojciec(wspolwlasciciel, ?po ktorym bede mial znizki na OC?). Prosilbym o wzor takiej umowy lub inna podpowiedz. Czy na umowie musza znalesc sie dokladne dane (pesel,nip,dowod osobisty) wszystkich 4 osob oraz ich podpisy? I czy moj ojciec moze byc tylko wspolwlascicielem a nie wlascicielem, jesli mamy miec jego znizki na OC).
Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.
-
powiem ci tak, przerabialem to
kiedys kupowalem samochod od 2 wlascicieli a i kupujacych bylo 2
i normalna umowe kupna sprzedazy zrobilismy. tylko ze w miejscu sprzedajacyh jak i kupujacych byly wszytkie nasze dane. czyli 4 osob -
w takim razie nie powinno byc problemow. tylko przeedytuje odpowiednio umowe i bedzie ok. dziekuje
-
w takim razie nie powinno byc problemow. tylko przeedytuje odpowiednio umowe i bedzie ok.
dziekujeja kupiłem na jednego właściciela, a potem z ojcem spisałem umowę darowizny 50% samochodu i też wszystko gra
-
Auto stoi w garazu, a ja wciaz nie wiem jak skonstruowac umowe kupna sprzedazy, poniewaz jest 2
srzedajacych - moja ciotka i jej tesc(wspolwlasciciel)Ja kupowałem autko gdzie współwłaścicielką była żona sprzedającego i żeby je zarejestrować, musiałem zrobić załącznik z jej danymi i podpisami wszystkich stron (bo nie było ich w umowie).
-
Ja kupowałem autko gdzie współwłaścicielką była żona sprzedającego i żeby je zarejestrować,
musiałem zrobić załącznik z jej danymi i podpisami wszystkich stron (bo nie było ich w
umowie).skoro była w dowodzie rejestracyjnym, a nie było jej na umowie to musiałeś, ja jak sprzedawałem auto, któego współwłaścicielem był mój ojciec to dopisałem go na drugiej stronie umowy i nikt się nie czepiał