problem z rozrusznikiem


  • Użytkownik archiwalny

    Kupilem nowy rozrusznik bo z tamtym mialem dziwne problemy i nie dalo sie go zregenerowac juz:) no i teraz mam taki o to problem <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Odpala normalnie ale nie zawsze bo czasem przekrece kluczykiem i nic cisza tylko takie pyk slychac i musze wysiasc i na krotko go odpalac przy silniku raz tam zakreci i juz w kokpicie na kluczyk pali normlanie. i nie wiem co jest to wyglada jak by byl spadek napiecia bo jak sie tak dzieje to konttrolki na desce przygasaja ale z 2 strony jak da sie go na krotko odpalic to nie wiem co jest:) mysle o wymianie przewodu tego od stacyjki do rozrusznika w ogole na zrobieniu 2 takiego na przycisk i wymianie kabla od bezpiecznikow co idzie do scacycji mial ktos moze taki problem???


  • Użytkownik archiwalny

    Kupilem nowy rozrusznik bo z tamtym mialem dziwne
    problemy i nie dalo sie go zregenerowac juz:) no i
    teraz mam taki o to problem Odpala normalnie ale
    nie zawsze bo czasem przekrece kluczykiem i nic
    cisza tylko takie pyk slychac i musze wysiasc i na
    krotko go odpalac przy silniku raz tam zakreci i
    juz w kokpicie na kluczyk pali normlanie. i nie
    wiem co jest to wyglada jak by byl spadek napiecia
    bo jak sie tak dzieje to konttrolki na desce
    przygasaja ale z 2 strony jak da sie go na krotko
    odpalic to nie wiem co jest:) mysle o wymianie
    przewodu tego od stacyjki do rozrusznika w ogole na
    zrobieniu 2 takiego na przycisk i wymianie kabla od
    bezpiecznikow co idzie do scacycji mial ktos moze
    taki problem???

    ten rozrusznik jest fabrycznie nowy czy "nowy" znaczy używany?


  • Użytkownik archiwalny

    Kupilem nowy rozrusznik bo z tamtym mialem dziwne
    problemy i nie dalo sie go zregenerowac juz:) no i
    teraz mam taki o to problem Odpala normalnie ale
    nie zawsze bo czasem przekrece kluczykiem i nic
    cisza tylko takie pyk slychac i musze wysiasc i na
    krotko go odpalac przy silniku raz tam zakreci i
    juz w kokpicie na kluczyk pali normlanie. i nie
    wiem co jest to wyglada jak by byl spadek napiecia
    bo jak sie tak dzieje to konttrolki na desce
    przygasaja ale z 2 strony jak da sie go na krotko
    odpalic to nie wiem co jest:) mysle o wymianie
    przewodu tego od stacyjki do rozrusznika w ogole na
    zrobieniu 2 takiego na przycisk i wymianie kabla od
    bezpiecznikow co idzie do scacycji mial ktos moze
    taki problem???

    to moze byc wina automatu


  • Użytkownik archiwalny

    ten rozrusznik jest fabrycznie nowy czy "nowy" znaczy
    używany?

    stawiam na automat


  • Użytkownik archiwalny

    ten rozrusznik jest fabrycznie nowy czy "nowy" znaczy
    używany?

    O to samo chcailem zapytac: czy nowy czy ze szrotu, no i czy ten duzy, czy moze maly?


  • Użytkownik archiwalny

    O to samo chcailem zapytac: czy nowy czy ze szrotu, no i
    czy ten duzy, czy moze maly?

    maly i nowiotki prosto ze sklepu skody <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" />)


  • Użytkownik archiwalny

    maly i nowiotki prosto ze sklepu skody )

    czyli musi się "wyrobić lub rozkręcić"
    pomęcz się jeszcze troszeczkę a zobaczysz że wszystko wróci do normy <img src="/images/graemlins/OK.GIF" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    maly i nowiotki prosto ze sklepu skody )

    No to jescze pytanie, czy chinska podroba czy czeski Magneton, a jesli Magneton to czy wlasciwy typ.

    Poczytaj sobie ten watek:
    http://www.zlosniki.pl/showthreaded.php?C...o=&vc=1


  • Użytkownik archiwalny

    No to jescze pytanie, czy chinska podroba czy czeski
    Magneton, a jesli Magneton to czy wlasciwy typ.
    Poczytaj sobie ten watek:
    http://www.zlosniki.pl/showthreaded.php?C...o=&vc=1

    oryginalny czeski do skody favorit lub felicji:) jutro sobie poczytam bo dzis to juz jest puzno a rano do pracy to mowice ze musi sie wyrobic <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> hmm zobaczymy


  • Użytkownik archiwalny

    chcialem dodac ze takie cos tez m isie dzialo na starym rozruszniku:) aa jeszcze jedno przy odpalaniu widze ze jest spadek napiecia bo radio mi sie przydgasa i jest na pograniczu wylaczenia teraz jak jezdze to slucham radia nie kompaktow bo jakos szybciej sie odpala ale jak bym tak na kompakcie co rusz gasil i odpalal to radio by mi trafil ... <img src="/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> jeszcze cos zauwarzylem ze nie raz jak mi tak pyknie i mam wlaczony wentylator i cos jeszcze to nie raz wystarczy ze to powylanczam i autko odpala nie wiem moze cos z kablami jest????


  • Użytkownik archiwalny

    chcialem dodac ze takie cos tez m isie dzialo na starym
    rozruszniku:) aa jeszcze jedno przy odpalaniu widze
    ze jest spadek napiecia bo radio mi sie przydgasa i
    jest na pograniczu wylaczenia teraz jak jezdze to
    slucham radia nie kompaktow bo jakos szybciej sie
    odpala ale jak bym tak na kompakcie co rusz gasil i
    odpalal to radio by mi trafil ... jeszcze cos
    zauwarzylem ze nie raz jak mi tak pyknie i mam
    wlaczony wentylator i cos jeszcze to nie raz
    wystarczy ze to powylanczam i autko odpala nie wiem
    moze cos z kablami jest????

    A AQ masz dobry?

    Spam jest zły!!!


  • Użytkownik archiwalny

    A AQ masz dobry?
    Spam jest zły!!!

    pewnie myslalem ze moze jest nie doladowany a podlanczam prostownik to nawet nie ruszyl bo byl pelny ;(


  • Użytkownik archiwalny

    pewnie myslalem ze moze jest nie doladowany a podlanczam
    prostownik to nawet nie ruszyl bo byl pelny ;(

    niekoniecznie,
    jeśli masz stary AQ (może być zasiarczony) lub jeśli brak w nim elektrolitu to prąd nie ma gdzie się zbierać

    chyba <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />

    Spam jest zły!!!


  • Użytkownik archiwalny

    niekoniecznie,
    jeśli masz stary AQ (może być zasiarczony) lub jeśli
    brak w nim elektrolitu to prąd nie ma gdzie się
    zbierać
    chyba
    Spam jest zły!!!

    aklumulator ma chyba z rok albo cos takeigo z reszta nie pamietam <img src="/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> to jest zagadka z tym rozrusznikiem na ktora nikt nie zna odpiwiedzi


  • Użytkownik archiwalny

    aklumulator ma chyba z rok albo cos takeigo z reszta nie
    pamietam to jest zagadka z tym rozrusznikiem na
    ktora nikt nie zna odpiwiedzi
    ja zabawie się w kaszpirowskiego i powiem że akumulator masz kiepski
    sprawdż próbnikiem do aku-sklepy z aku go mają i sprzedawca ci sprawdzi
    odpisz jak kupisz nowy


Log in to reply