zlosniki.pl
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Szukaj

Układ zapłonowy-pytanie

MOTOMANIA... i nie tylko
    2
    2
    26
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • D
      domelSCS Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez domelSCS

witam mam pytanie na temat układu zapłonowego chodzi o
      "W przypadku zaniku sygnałów takich jak temperatura silnika, prędkość obrotowa, itp., urządzenie sterujące przechodzi w stan pracy awaryjnej. Może wtedy wystąpić pogorszenie pracy samochodu, między innymi zmniejszenie mocy, wzrost zużycia paliwa, nierówna praca, szczególnie w przypadku nierozgrzanego silnika. Zwykle te niesprawności nie powodują trwałych uszkodzeń, lecz w miarę możliwości należy je jak najszybciej usunąć"
      jakie są jeszcze "SYGNAŁY" oprócz temp. silnika?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • P
        pszemeg Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez pszemeg

witam mam pytanie na temat układu zapłonowego chodzi o
        "W przypadku zaniku sygnałów takich jak temperatura silnika, prędkość obrotowa, itp., urządzenie sterujące
        przechodzi w stan pracy awaryjnej. Może wtedy wystąpić pogorszenie pracy samochodu, między innymi zmniejszenie
        mocy, wzrost zużycia paliwa, nierówna praca, szczególnie w przypadku nierozgrzanego silnika. Zwykle te
        niesprawności nie powodują trwałych uszkodzeń, lecz w miarę możliwości należy je jak najszybciej usunąć"
        jakie są jeszcze "SYGNAŁY" oprócz temp. silnika?

Tak na szybko co mi sie przypomina (pewnie nie wszystko) :
        Przeplywomierz powietrza lub czujnik cisnienia w kolektorze dolotowym, czyjnik spalania stukowego, sonda lambda, itp. Wszystko zalezy od samochodu...

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • 1 / 1
        • Pierwszy post
          Ostatni post