Spalanie w Swift 1.0.......


  • Użytkownik archiwalny

    witam wszystkich. moje suzi spalilo 6.9 l na 100 km. silnik 1.0, z tylu kapcie 185/70/13, z przodu fabryczne. czy to normalne, czy troche za duzo. dodam, ze mieszkam w gorzystym terenie. walbrzych, okolice wroclawia, wiec wiadomo, ze to tez cos daje... niestety.
    pozdrawiam, aha, gdzie sie znajduje sonda lambda, i jak zamontowac jej podgrzewanie. <img src="/images/graemlins/uklon.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    witam wszystkich. moje suzi spalilo 6.9 l na 100 km.
    silnik 1.0, z tylu kapcie 185/70/13, z przodu
    fabryczne. czy to normalne, czy troche za duzo.
    dodam, ze mieszkam w gorzystym terenie. walbrzych,
    okolice wroclawia, wiec wiadomo, ze to tez cos
    daje... niestety.
    pozdrawiam, aha, gdzie sie znajduje sonda lambda, i jak
    zamontowac jej podgrzewanie.

    elo.

    może załóż na tył 155/70 i zmniejszysz tym samym o bardzo dużo opory toczenia.

    sonda znajduje sie na kolektorze wydechowym,a żeby była podgrzewana trzeba ja wymienic na podgrzewaną - zapytaj o to dokładniej usera "Marecki266" <img src="/images/graemlins/OK.GIF" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Siemka! Noooo.......chyba troszkę dużo,chociaż nie podałeś czy przy jeździe na trasie czy miasto.Moja 1.0 z 91r. pali ok.4,5 l na trasie i do 5,5 kręcąc sie po mieście. <img src="/images/graemlins/biglaugh_.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    witam wszystkich. moje suzi spalilo 6.9 l na 100 km. silnik 1.0, z tylu kapcie 185/70/13, z
    przodu fabryczne. czy to normalne, czy troche za duzo. dodam, ze mieszkam w gorzystym
    terenie. walbrzych, okolice wroclawia, wiec wiadomo, ze to tez cos daje... niestety.
    pozdrawiam, aha, gdzie sie znajduje sonda lambda, i jak zamontowac jej podgrzewanie.

    te kapcie z tyłu to masz ogromne <img src="/images/graemlins/sick_.gif" alt="" />
    nie tylko szerokość ale profil duży <img src="/images/graemlins/hmm.gif" alt="" /> spojrz na jakąs tabelke zamienników opon i zobaczysz ze ta różnica jest b.duza


  • Użytkownik archiwalny

    witam wszystkich. moje suzi spalilo 6.9 l na 100 km.
    silnik 1.0, z tylu kapcie 185/70/13, z przodu
    fabryczne. czy to normalne, czy troche za duzo.
    dodam, ze mieszkam w gorzystym terenie. walbrzych,
    okolice wroclawia, wiec wiadomo, ze to tez cos
    daje... niestety.
    pozdrawiam, aha, gdzie sie znajduje sonda lambda, i jak
    zamontowac jej podgrzewanie.

    ee to nie tak żle moje 1.0 przy ostrej jezdzie pali około 9,6 L / 100 km <img src="/images/graemlins/devil.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Siemka! Noooo.......chyba troszkę dużo,chociaż nie podałeś czy przy jeździe na trasie czy miasto.Moja 1.0 z 91r.
    pali ok.4,5 l na trasie i do 5,5 kręcąc sie po mieście.

    Z tym 5,5 po mieście to chyba troszkę za mało ?


  • Użytkownik archiwalny

    Z tym 5,5 po mieście to chyba troszkę za mało ?

    No właśnie kurna że nie!Sam byłem zaszokowany,ale się już przyzwyczajam.Oczywiście to jak jest ciepło,bo zimą to hmmm....


  • Użytkownik archiwalny

    elo.
    może załóż na tył 155/70 i zmniejszysz tym samym o bardzo dużo opory toczenia.
    sonda znajduje sie na kolektorze wydechowym,a żeby była podgrzewana trzeba ja wymienic na
    podgrzewaną - zapytaj o to dokładniej usera "Marecki266"

    Odpowiem wszystkim:

    Sonda jest zamontowana na kolektorze wydechowym (podnieść maskę, pochylić głowę i widać jak na dłoni).
    Sondy podgrzewane najczęściej posiadają 4 przewody (dwa białe - grzałka, czarny - sygnał i siwy - masa sygnałowa). Oczywiście czarny łaczymy z oryginalną wtyczka, jeden z białych i siwy łaczymy z masa silnika, zaś pozostały jeden biały poprzez bezpiecznik 5A dołaczamy do zacisku "12V po kluczyku". Zasilanie sondy można także wziąść z różowego przewodu na przekaźniku pompy paliwa (i tak pompa pracuje przy uruchomionym silniku).

    Pozdrawiam !


Log in to reply