Przecieki
-
Nie mylicie się, przecież Trabant miał silniki POLO, a
Wartburg GLOFA??A co to ma do rzeczy???? Te silniki bylu montowane jescze w czasach NRD...
-
A co teraz w Eisenach produkują?
Ja tam nie wiem co w Zwickau, ale w Eisenach jakis czas temu produkowano (albo tylko montowano?) Vectry.
-
Ja tam nie wiem co w Zwickau, ale w Eisenach jakis czas temu produkowano (albo tylko montowano?) Vectry.
Wniosek, że i w Zwickau i Eisenach OPEL króluje
-
A co to ma do rzeczy???? Te silniki bylu montowane jescze w czasach NRD...
Nic tylko nie jestem zorientowany i myślałem, że jak do Trampka i Warbiego silniki VW montowali, to po komunie przejęli te fabryki, a tu OPEL
-
Nic tylko nie jestem zorientowany i myślałem, że jak do
Trampka i Warbiego silniki VW montowali, to po
komunie przejęli te fabryki, a tu OPELWyczulem, ze o to Ci chodzilo, ale to wcale tak nie musi byc... wez sobie na przyklad FSO: kilkadziesiat lat kooperowalo z Fiatem, a jednak Fiat nie przejal fabryki na Zeraniu.
A tak dokladniej mowiac to to nie byly silniki VW kupowane od VW i montowane do Trabiego i Wartiego tylko byly to silniki na licencji VW produkowane w NRD.
-
a czy VW sa gdzies inndziej w europie produkowane niz w Wolfsburgu???? Pyt. Dot. tez BMW Audi i Merola....
czy tylko rodzime miasta??? Kiedys czytalem ze maja w Tychach uruchomic montownie silnikow BMW.