Xenon
-
A jeśli np w aucie zamontowało by się lempy z
soczewką np takie typu angel eyes to w
takie xenon można wstawić?, bo ponoć w
tych lampach jest to możliwe z dobrym
efektem i nawet nie oślepiając innychNie nie można, bo to i tak jest nie zgodne z przepisami, a i tak większość lamp typu "angel..." z allegro nie można montować bo są bez atestów
-
"Angel eye" to tylko obwódki wokół soczewek. Same soczewki i tak są przystosowane do żarówek halogenowych i na takie oświetlenie maja homologację.
-
Przede wszystkim Xenon żeby był dopuszczony do
mozesz nie powielac bzdur ?
aby xenon byl dopuszczony do ruchu
musi miec homologacjei nie krwa homologacje "ze moze byc sprzedawany"
tylko homologacje ze moze zostac montowany
a takiej nie ma zaden :|
pomijam fakt ze autopoziomowanie i wysokocisnieniowe spryskiwacze to mus
Radzę również szerokim łukiem omijać wszelkie pseudożarówki imitujące ksenon z niebieskimi bańkami itp. Raz że to prawie nie oświetla drogi, dwa jest mało trwałe.
tu sie zgodze
-
nie nie mozna
-
powiem ze w fiatach bravo/ brava mareła masowo to sie montuje do soczewic... (siedze na forum) aaalee do sedna widzialem wozidelko z takim zestawem i jakos nie widzialem zeby cos nie gralo nic mnie nie razilo ( na temat homo sie nei wypowiadam)
natomiast hid-y w tradyccyjnych lapach to zabojstwo
-
A tak z innej beczki trochę...poszedł mi w halogenie odbłyśnik.lampa jest pęknięta i nie ma sensu tego robić. wiecie może gdzie dorwać hale do kadetta w dobrym stanie żeby świeciły na drogę bo te moje to już tylko na żółto i praktycznie zero doświetlania drogi.Pozdrawiam i proszę. o jakieś rady, czy sugestie
-
Na szrocie, na allegro, albo w sklepie.
-
Na szrocie, na allegro, albo w sklepie.
albo w ASO
-
powiem ze w fiatach bravo/ brava mareła masowo to sie montuje do soczewic... (siedze na forum) aaalee do sedna widzialem wozidelko z takim zestawem i >jakos nie widzialem zeby cos nie gralo
zdaje sobie sprawe, ze wielu do lamp z soczewką montuje
ale
nie gra jedno
przyslona w soczewce pod h1/h7 jest inna niz do xenon-a
lewa strona to soczewka + hid ( pomijam jakosc tej chinskiej wydumki :sciana) prawa to orginal z fokusanic mnie nie razilo
z prawej w std soczewce swiatlo jest podbite do gory, w soczewce pod hid nie ma czegos takiego
( na temat homo sie nei
wypowiadam)
natomiast hid-y w tradyccyjnych lapach to zabojstwoegzakli
-
Panowie a wiecie może jakie halogeny można by podmienić dla kadetta aby pasowały w oryginalne otwory, bo na szrotach mają lipne a oryginałki to okolica 300 pln. Proszę o jakieś konkretne odpowiedzi.Pozdrawiam