Elektrozawór do czego??
-
Moje pytanie dotyczy elektrozaworu ktory jest sprawny fizycznie ale,wogóle sie nie załącza, nie wiem co nim steruje.Elektrozawór ten jest połączony z przepustnicą gażnika i powinien powodować zwiększenie wolnych obrotów
-
Moje pytanie dotyczy elektrozaworu ktory jest sprawny fizycznie ale,wogóle sie nie załącza, nie
wiem co nim steruje.Elektrozawór ten jest połączony z przepustnicą gażnika i powinien
powodować zwiększenie wolnych obrotówwygląda na to że jest po to żeby bęzyna nie wracała do baku ?! (w nocy :-))
może się mylę?
-
Moje pytanie dotyczy elektrozaworu ktory jest sprawny fizycznie ale,wogóle sie nie załącza, nie wiem co nim
steruje.Jest to elektromagnetyczny zawór trójdrożny.
Elektrozawór ten jest połączony z przepustnicą gażnika i powinien powodować zwiększenie wolnych obrotów
...... a skąd ten wniosek ??
Ten zawór jest w układzie odprowadzania par paliwa, którego zadaniem jest uniemożliwienie przedostawania się do atmosfery par benzyny tworzących się w zbiorniku paliwa oraz komorze pływakowej.
Sam elektrozawór, jak i cały układ zaczyna pracować w momencie, gdy między gaźnikiem, bakiem i atmosferą powstanie nad lub podciśnienie.