Wyciek z silnika jak usunąć?
-
Witam wszystkich na forum,ostatnio w moim kadecie 1.4 C14nz zauwazyłem spory wyciek oleju ,pod deklem od zaworów(tu nie ma problemu z wymianą na nową)i miedzy głowicą a dolną budową wałka rozrządu.Z tego co czytałem to nie ma tam uszczelki tylko powleka sie to środkiem uszczelniającym.Mam takie pytanie czy jak odkrece te 10 śrub które to trzymają to wymieniać tez uszczelke pod głowicą i czy trzeba wtedy zawsze głowice planować?dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
-
Witam wszystkich na forum,ostatnio w moim kadecie 1.4 C14nz zauwazyłem spory wyciek oleju ,pod
deklem od zaworów(tu nie ma problemu z wymianą na nową)i miedzy głowicą a dolną budową
wałka rozrządu.Z tego co czytałem to nie ma tam uszczelki tylko powleka sie to środkiem
uszczelniającym.Mam takie pytanie czy jak odkrece te 10 śrub które to trzymają to wymieniać
tez uszczelke pod głowicą i czy trzeba wtedy zawsze głowice planować?dzieki za odpowiedzi i
pozdrawiamuszczelke oczywiśćie wymień a planować raczej też
-
uszczelke oczywiśćie wymień a planować raczej też
Ja jak miałem kadetta to wymieniałem w zakładzie i zapłaciłem 100 zł. za wymianę uszczelki i raczej bez klucza dynamometrycznego bym się za to nie brał. Myślę że 100 złotych to nie tak dużo, a niepocący się opel to raczej nie opel.