Brak obegu płynu chłodzacego
-
witam, dzis w trasie miałem wyciek plynu z chłodnicy (mała dziurka). uzylem preparatu uszczelniajacego do chlodnic, oczywiscie przestał wyciekac płyn. p[odczas jazdy zobaczyłem ze nie mam ogrzewania. Obie rury gorace jak i silnik a plyn w chłodnicy chłodny. co to moze byc?
-
witam, dzis w trasie miałem wyciek plynu z chłodnicy (mała dziurka). uzylem preparatu
uszczelniajacego do chlodnic, oczywiscie przestał wyciekac płyn. p[odczas jazdy zobaczyłem
ze nie mam ogrzewania. Obie rury gorace jak i silnik a plyn w chłodnicy chłodny. co to moze
byc?Jak miałes mało płynu to może układ Ci się zapowietrzył ?
Poza tym - załataj ten wyciek i najlepiej przepłucz instalację. Te zamulacze zamulają skutecznie cały układ chłodzenia nie wspominając jaki później wewnątrz "gnój" jest. -
chłodnice juz zamówilem. ta i tak wyglada jak ser szwajcarski . jak najskuteczniej wyczyscic caly układ??
-
Hehehe,masz taki problem jak mój kumpel.Użyłej nie właściwego preparatu i pozatykał ci nie te dziurki co trzeba.Jest taki preparat przeczyszczający,ale w płynie musisz go zalać i niech pochodzi troche.Będziesz musiał pare razy poprzepłukiwać.