wymiana oleju w skrzyni biegów
-
Witam wszystkich serdecznie. posiadam opla astre 1.4 rok 1993 i mam pytanie. chcialbym sie dowiedziec w ktorym miejscu znajduje sie wlew oleju do skrzyni biegów? Jezeli mozna prosic o baaaaaaaardzo obrazowe tlumaczenie, poniewaz w tych sprawach jestem laikiem. Z gory wszystkim dziekuje i pozdrawiam.
-
Witam wszystkich serdecznie. posiadam opla astre 1.4 rok 1993 i mam pytanie. chcialbym sie
dowiedziec w ktorym miejscu znajduje sie wlew oleju do skrzyni biegów? Jezeli mozna prosic
o baaaaaaaardzo obrazowe tlumaczenie, poniewaz w tych sprawach jestem laikiem. Z gory
wszystkim dziekuje i pozdrawiam.kurcze z tego co wiem to jeśli nie masz wycieków z skrzyni to nie ma sensu kombinować.
Bardzo ważne jak sie już zdecydujesz na wymianę to musisz wlać olej przeznaczony do oploskich
skrzyń biegów, w przeciwnym wypadku grozi Ci zatarcie, a oleju się nie wymienia nie ma takiej
potrzeby
pozdro
(o tym oleju doczytałem się na stronie forum opla nie pamietam jaki adresik ale gogle ci pomogą) -
Witam wszystkich serdecznie. posiadam opla astre 1.4 rok 1993 i mam pytanie. chcialbym sie
dowiedziec w ktorym miejscu znajduje sie wlew oleju do skrzyni biegów? Jezeli mozna prosic
o baaaaaaaardzo obrazowe tlumaczenie, poniewaz w tych sprawach jestem laikiem. Z gory
wszystkim dziekuje i pozdrawiam.taki maly koreczek na klucz 13 albo 14 sprawdz poziom jak sie nie wylewa to dolej olej ale tylko opla !!!(strona lewa od kierowcy tam gdzie masz polos)pozdro