wtryskiwacz!!!!!!!!!!!!!
-
hej, zbiornikowcy,mozecie mi powiedziec co jest najczestsza przyczyna awarii wtryskiwacza?mam astre kombi I 94 rocznik 8v jednowstryskowa i nie chce mi odpalic na benzycienie,podobno to wtryskiwacz, co jest powodem ?paliwo?wogole to jezdze na Lpg i na gazie pali a na beznyzinie bryndza,dzieki z gory za info,dajcie znac o co chodzi
-
Witam. Jeśli przed założeniem instalacji lpg wszystko było dobrze to podstawową przyczyną niedziałania wtryskiwacza jest jego nieużywanie. Po prostu jeździsz rzadko na benzynie. A jeszcze jedno. Asterka nie chce tylko odpalać czy ogólnie nie działa na benzynie?? Ja to przechodziłem przy kadecie i pomogło mu wyczyszczenie silnika krokowego i całego wtrysku. Jeszcze na odpalanie na benzynie ma duży wpływ ilość paliwa w baku. Przynajmniej 1/4 musi być. Pozdrawiam
-
na gazie pali super wiesz,tylko na beznynie nie chce odpalic,i nawet po odpaleniu na lpg jak chce przelaczyc na benzyne to gasnie ,pompa jest ok bo sprawdzalem ,a paliwa w baku mam okolo 1/3 przewaznie
-
To musisz zdjąć filtr powietrza i rozkręcić cały układ wtryskowy. Spróbuj wyjąć sam wtrysk i zobacz czy nie jest on zabrudzony. A jak będziesz miał już to rozebrane to wymyj wszystko w czystej benzynie. Mi taki zabieg poprawił odpalanie i jazdę na benzynie. Pozdrawiam:)
-
czyli nie koniecznie musi byc uskodzony?moze byc tylko zabrudzony?i przez to nie odpala?
-
Najprawdopodobniej tak. Ja mam trochę styczności z oplami i nie słyszałem jeszcze o uszkodzeniu wtrysku. Tylko musisz go wyjąć z tej aluminiowej obudowy i wypłukać w czystej benzynie a potem sprężarką wydmuchać. Powinno być dobrze:)
-
ok jutro sie okaze co to jest bo jade z nim do mechesa, nie chce tego sam robic bo ja lewy!!!! hahahah i jeszcze mi zostanie wiecej czesci niz przed wyjeciem hahahhah a druga sprawa to brak czasu, mam nadzieje ze bedzie to co mowisz,a apropos cen,orientujesz sie ile kosztujetaki uzywany wtryskiwacz?ja cos znalazlem na allegro uzywanego za okolo 100-150 zl , i drugie pytanie macie jakiegos uczciwego mechanika w krakowie?ja mam namiar na kolesi tzw oplowców ale jutro sie okaze czy sa cenowo przystepni i jak by co todam namiar na nich ,noale to jutro,pozdrawiam i dziekuje ci poki co za porady!!!!
-
witam ponownie,sie okazało ze wtryskiwacz umarł wiec wymieniłem na uzywkę, działa odpala ale odnosze wrazenie ze jakby odrobine przymulało, teraz juz wiem jak go wyjąć i co myslisz wyciągnąć i wyczyscic w rozpuszczalniku ?czy moze ta uzywka jest juz zorana i jej nie ruszać?defakto jezdze na lpg wiec tylko odpalam na bezynie, co myslisz?
-
Jeśli jeździsz tylko na lpg a benzyna jest potrzebna do odpalania to nic nie ruszaj. Szkoda czasu a do tego to jest delikatne troszkę. Cieszę się, że już autko działa. Pozdrawiam
-
a czy po takiej wymianie wtryskiwacza trzeba jechac na komputer?jakas regulacja ?nie mam pojecia! bo mulasty i przerywa! pozdrawiam