Navigation

zlosniki.pl
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Search

wtryskiwacz!!!!!!!!!!!!!

Kącik Opla
    2
    10
    49
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      pisuxxx Użytkownik archiwalny last edited by pisuxxx

hej, zbiornikowcy,mozecie mi powiedziec co jest najczestsza przyczyna awarii wtryskiwacza?mam astre kombi I 94 rocznik 8v jednowstryskowa i nie chce mi odpalic na benzycienie,podobno to wtryskiwacz, co jest powodem ?paliwo?wogole to jezdze na Lpg i na gazie pali a na beznyzinie bryndza,dzieki z gory za info,dajcie znac o co chodzi

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Q
        Qazik21 Użytkownik archiwalny last edited by Qazik21

Witam. Jeśli przed założeniem instalacji lpg wszystko było dobrze to podstawową przyczyną niedziałania wtryskiwacza jest jego nieużywanie. Po prostu jeździsz rzadko na benzynie. A jeszcze jedno. Asterka nie chce tylko odpalać czy ogólnie nie działa na benzynie?? Ja to przechodziłem przy kadecie i pomogło mu wyczyszczenie silnika krokowego i całego wtrysku. Jeszcze na odpalanie na benzynie ma duży wpływ ilość paliwa w baku. Przynajmniej 1/4 musi być. Pozdrawiam

• P

na gazie pali super wiesz,tylko na beznynie nie chce odpalic,i nawet po odpaleniu na lpg jak chce przelaczyc na benzyne to gasnie ,pompa jest ok bo sprawdzalem ,a paliwa w baku mam okolo 1/3 przewaznie

• Q

To musisz zdjąć filtr powietrza i rozkręcić cały układ wtryskowy. Spróbuj wyjąć sam wtrysk i zobacz czy nie jest on zabrudzony. A jak będziesz miał już to rozebrane to wymyj wszystko w czystej benzynie. Mi taki zabieg poprawił odpalanie i jazdę na benzynie. Pozdrawiam:)

• P

czyli nie koniecznie musi byc uskodzony?moze byc tylko zabrudzony?i przez to nie odpala?

• Q

Najprawdopodobniej tak. Ja mam trochę styczności z oplami i nie słyszałem jeszcze o uszkodzeniu wtrysku. Tylko musisz go wyjąć z tej aluminiowej obudowy i wypłukać w czystej benzynie a potem sprężarką wydmuchać. Powinno być dobrze:)

• P

ok jutro sie okaze co to jest bo jade z nim do mechesa, nie chce tego sam robic bo ja lewy!!!! hahahah i jeszcze mi zostanie wiecej czesci niz przed wyjeciem hahahhah a druga sprawa to brak czasu, mam nadzieje ze bedzie to co mowisz,a apropos cen,orientujesz sie ile kosztujetaki uzywany wtryskiwacz?ja cos znalazlem na allegro uzywanego za okolo 100-150 zl , i drugie pytanie macie jakiegos uczciwego mechanika w krakowie?ja mam namiar na kolesi tzw oplowców ale jutro sie okaze czy sa cenowo przystepni i jak by co todam namiar na nich ,noale to jutro,pozdrawiam i dziekuje ci poki co za porady!!!!

• P

witam ponownie,sie okazało ze wtryskiwacz umarł wiec wymieniłem na uzywkę, działa odpala ale odnosze wrazenie ze jakby odrobine przymulało, teraz juz wiem jak go wyjąć i co myslisz wyciągnąć i wyczyscic w rozpuszczalniku ?czy moze ta uzywka jest juz zorana i jej nie ruszać?defakto jezdze na lpg wiec tylko odpalam na bezynie, co myslisz?

• Q

Jeśli jeździsz tylko na lpg a benzyna jest potrzebna do odpalania to nic nie ruszaj. Szkoda czasu a do tego to jest delikatne troszkę. Cieszę się, że już autko działa. Pozdrawiam

• P

a czy po takiej wymianie wtryskiwacza trzeba jechac na komputer?jakas regulacja ?nie mam pojecia! bo mulasty i przerywa! pozdrawiam

• 1 / 1
                        • First post
                          Last post