Problem z odpalaniem i praca na benzynie Kadett e
-
Witam serdecznie. Pisze bo mam problem z moim Kadecikiem 14i. Bardzo ciężko odpala (zimny i ciepły) i na benzynie nie chce jechać. Zachowuje się jakby mu brakowało paliwa. Oczywiście nie ma też wolnych obrotów na zimno. Za to na ciepło niby nie gaśnie ale za to pływa na obrotach. Autko posiada instalacje lpg i po przełączeniu na gaz nie ma żadnych powyższych dolegliwości. Byłem na serwisie i wykazało uszkodzenie sondy lambda i czujnika temperatury silnika. Wymieniłem je i poza tym że silnik jest dynamiczniejszy (na gazie) dalej nie chce odpalać i na benzynie nie da się jeździć. Proszę o jakieś rady co z nim zrobić. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
-
sprawdź silniczek krokowy i potencjometr przepustnicy.
kumpel miał to samo w kadecie 1,6 -
Witam serdecznie. Pisze bo mam problem z moim Kadecikiem 14i. Bardzo ciężko odpala (zimny i
ciepły) i na benzynie nie chce jechać. Zachowuje się jakby mu brakowało paliwa. Oczywiście
nie ma też wolnych obrotów na zimno. Za to na ciepło niby nie gaśnie ale za to pływa na
obrotach. Autko posiada instalacje lpg i po przełączeniu na gaz nie ma żadnych powyższych
dolegliwości. Byłem na serwisie i wykazało uszkodzenie sondy lambda i czujnika temperatury
silnika. Wymieniłem je i poza tym że silnik jest dynamiczniejszy (na gazie) dalej nie chce
odpalać i na benzynie nie da się jeździć. Proszę o jakieś rady co z nim zrobić. Z góry
dziękuje i pozdrawiam. -
Sprawdziłem silnik krokowy i wyczyściłem. Faktycznie teraz dobrze już na benzynie, ale niestety dalej jest duży problem z odpalaniem. Kopułka zapłonowa nie jest wymieniana to może jej wina??? Z góry wielkie dzięki za rady. Pozdrawiam