Szykuje się przed wakacjami remot M
-
Ponieważ mieszkanie jest w Krakowie, w Krakowie też będę szukał materiałów.
Kiedyś znałem miejsca, gdzie można było kupić niedrogie (po ekspozycyjne, wyprzedażowe materiały, lub można było kupić w nich dużo taniej niż w hiperach różne akcesoria). Obecnie większość tych miejsc już nie istnieje. Na pewno będę potrzebował:
1 drzwi wejściowe wewnętrzne, oraz drzwi wewnętrzne łazienkowe salonowe itp...
2 Armaturę do WC i łazienki
3 Glazurę do WC łazienki i kuchni
4 Jakieś elementy instalacji elektrycznej, którą w kuchni i łazience przy okazji remontu wymienię.
5 Meble do kuchni, lub namiar na solidną niedrogą stolarnię, bo akcesoria to raczej w BEL Mebie kupię. Jeśli nie znajdę odpowiedniej stolarni pozostaje zakupić gotowe mebelki.Fachowców biorę do układania glazury, WOD KAN i elektryki. Pozostałe sprawy łącznie z drzwiami zamierzam zrobić we własnym zakresie
Odnośnie stolarni - w Krakowie na Zielonym jest całkiem solidna (tną płyty w poziomie) ale ceny cięcia i oklejania przekroczyłyby wartość płyt meblowych potrzebnych na meble.
Meble kiedyś BelPol miał w ofercie sporo drzwi - nawet udało mi się zakupić z 70% rabatem drzwi wewnętrzne wzmocnione, na których udało się zaoszczędzić jakieś 2000złJeśli ktoś zna miejsca godne polecenia do zaopatrzenia się w odpowiednie materiały to piszcie proszę. Na pewno postaram się je sprawdzić. Na rozglądanie się mam jakieś 3 miesiące, bo drzwi i futryny często wymagają nawet 8-9 tyg wcześniejszego zam.
-
Gdybyś mieszkał trochę bliżej to poleciłbym Ci swoje usługi, właśnie dzisiaj kończymy kuchnię u znajomego Wrzucę niedługo zdjęcia podglądowe na tym kąciku to sobie zobaczysz