Oświetlenie mieszkania żarówkami LED.
-
Tylko ciekawe, kiedy toto znajdzie zastosowanie na skale masową...
-
Tylko ciekawe,
kiedy toto znajdzie zastosowanie na skale masową...pewnie niedługo, bo żadnej nowej technologii nie wprowadzają tak naprawdę.
Można powiedzieć, że zauważyli pewną prawidłowość i z niej skorzystają po prostu.
Tak samo jak ja bym zauważył, że antena ustawiona pionowo lepiej zbiera, to nie muszę zmieniać anteny przecież -
-
Taaa, widziałem... Ciekawe, kto zamówił takie badania i za nie zapłacił...
-
W przypadku zniszczenia w domu lampy z diodami LED naukowcy zalecają, podobnie jak w
przypadku świetlówek rtęciowych starego typu, usunięcie odłamków w masce na twarzy i
gumowych rękawiczkach. Jeśli lampa LED zniszczy się poza domem, jej resztki także należy
zebrać w rękawiczkach i wyrzucić do kosza na śmieci.No jeszcze trochę i w każdym domu będzie trzeba posiadać obowiązkowo podręczny zestaw
ratownictwa chemicznego z kombinezonem włącznie. A przecież te nowoczesne źródła światła to
takie ekologiczne są... -
Najlepsze, ze do zwykłych śmieci to mam wrzucić w tych rękawiczkach
-
Najlepsze, ze do
zwykłych śmieci to mam wrzucić w tych rękawiczkachTak w przypadku awarii w prywatnym mieszkaniu wtedy wytworzyles odpad komunalny
,ktory mozesz wyrzucic do zwyklego koszaJesli powyzsza sytuacja zdarzy sie w firmie nalezy zarowke potraktowac jako odpad przemyslowy i odpowiednio zutylizowac
-
Zgodnie z prawem
masz 10 dni na zwrot.
BTW widziałem u
rodziny wielką żarówę wypełnioną diodami led i świeciło to fatalnie - mój entuzjazm
do ledów znacznie osłabł. Myślę, że najlepiej przejść się do sklepu i samemu
sprawdzić czy takie światło nam odpowiada.Byłem niedawno w Castoramie tak jak zapowiadałem, wszystkie żarówki LED są tam wysoko wkręcone i włączone i jestem rozczarowany - 90% z nich świeciło bardzo słabym światłem a ceny zaczynały się od 40 zł za sztukę - chyba trzeba jeszcze poczekać na rozwinięcie tej technologii i obniżce ceny wynikającej ze zwiększenia popytu/produkcji
-
Byłem niedawno w
Castoramie tak jak zapowiadałem, wszystkie żarówki LED są tam wysoko wkręcone i
włączone i jestem rozczarowany - 90% z nich świeciło bardzo słabym światłem a ceny
zaczynały się od 40 zł za sztukę - chyba trzeba jeszcze poczekać na rozwinięcie tej
technologii i obniżce ceny wynikającej ze zwiększenia popytu/produkcjiOsobiście używam takich żaruwek LED w kuchni do doświetlenia pomieszczenia.
Mam je już pponad 2 lata i dobrze się spisują. Mały pobór mocy 3x 1,5W.
W kuchni robionej na wymiar mam 3 takie zestawy LED zamontowane.
Sprawdza się to dosyć dobrze ale jako dodatkowe doświetlenie pomieszczenia.
Wieczorkiem można właczyć i przyjemnie się siedzi wtedy w kuchni.
Oprucz tego mam tradycyjne oświetlenie w kuchni w postaci żyrandola z energooszczednymi żarówkami philips.
Jeżeli chcemy naprawde mocne światło to narazie LED jest za słabe i świeci punktowo raczej. -
Byłem niedawno w Castoramie tak jak zapowiadałem, wszystkie żarówki LED są tam wysoko >wkręcone i włączone i jestem rozczarowany - 90% z nich świeciło bardzo słabym światłem a >ceny zaczynały się od 40 zł za sztukę - chyba trzeba jeszcze poczekać na rozwinięcie tej >technologii i obniżce ceny wynikającej ze zwiększenia popytu/produkcji
Bo nie opłaca się kupować tych żarówek w marketach bo tam są strasznie drogie. Patrzyłem Pilipsy 1,5W takie zwykłe 36led jak zwykłe żarówki ale cena 48 czy 58 Co z tego, że mają pewnie lepsze diody niz te z allegro jak cena 5 krotna.
Mam 1 żarówkę 36led i dwie 78 w żyrandolu. Spokojnie te 3 wystarczają mi do oświetlenia mocnego mego pokoiku.Jedynie co to lepiej kupić te żaróweczki po ok 10-14zł 36 ledowe bowiem świecą ładnym białym rozproszonym światłem. A te drugie 78led za ok 17zł co kupiłem później świecą bardziej na żółtawo bo klosz mają duży i nie szklany tylko plastyk. Więc świecą troszkę słabiej niż by się można było spodziewać.
A nawet jak się dioda spali to wymienić jest nie trudno i koszt niewielki bo diody kupowałem na allu po ok 65gr.