poradźcie mi jakiś model pilarki
-
Witam serdecznie.
Właśnie stoję przed zakupem piły spalinowej i tak szczerze, to zabardzo nie wiem co wybrać.
Do tej pory miałam HQV 340 ale nie mogę jednak powiedzieć, że byłem z niej na 100% zadowolony. Czasem brakowało jej mocy no i szybko przecierała się zębatka od łańcucha. Raz też zerwał się jeden amortyzator.
Zaznaczę tu, że piłe mam zamiar wykorzystywać do przac w ogrodzie oraz okazyjnie do scinki większych drzew.
Zastanawiałem sie nad modelem HQV 345e lub 350, ale nie wykluczam też stihla.
Poradźcie mi coś i napiszcie jakie są wady/zalety waszych pilarek.
Pozdrawiam Paweł -
Witam serdecznie.
Właśnie stoję przed zakupem piły spalinowej i tak szczerze, to zabardzo nie wiem co wybrać.
Do tej pory miałam HQV 340 ale nie mogę jednak powiedzieć, że byłem z niej na 100% zadowolony.
Czasem brakowało jej mocy no i szybko przecierała się zębatka od łańcucha. Raz też zerwał
się jeden amortyzator.
Zaznaczę tu, że piłe mam zamiar wykorzystywać do przac w ogrodzie oraz okazyjnie do scinki
większych drzew.
Zastanawiałem sie nad modelem HQV 345e lub 350, ale nie wykluczam też stihla.
Poradźcie mi coś i napiszcie jakie są wady/zalety waszych pilarek.
Pozdrawiam Paweł
do amatorskiej pracy wystarczy Tobie spokojnie stihl 23 - taka pila wytrzymuje w rekach pilarza w lesie z reguly 2 lata - u ciebie pewnie ze 20 lat da rade , do amatorskich wyczynów wystarczy a Twoje usterki z dotychczasowa pila byly normalne - lancuchy ostatnimi laty w Polce sprzedaja miernej jakości - szybko się wyciągaja , a prowadnica tez potrafi sie zużyc czasem szybko