Zapytnie o Astrę II 1,6 100 KM
-
Witam!
Mam zamiar kupić AstręII Classic 1,6 100km. Mam w związku z tym kilka pytań dla tych co już mają Opla lub Astrę:
1. czy faktycznie powyżej 120 km/h jest głośno w środku?
2. siedzenia przednie gorzej trzymają jak w Astrze I
3. bieże dużo oleju (niby w normie 0,6l na 1tyś km)
4. dużo spala - czy jest możliwe zejście ze spalaniem w spokojnej jeździe poniżej 6l.
5. elastyczność na IV i V biegu - czy wystarczająca
6. w jakie ewentualnie wyposażenie zainwestować?Pozdro
-
Witam !
Nie miałem zbytnio styczności z AII ale mogę się wypowiedzieć nt oleju - producenci zawsze podają maksymalną dopuszczalną normę zużycia.
Natomiast nowe silniki nie zużywają praktycznie wogóle oleju, więc nie ma co patrzeć na te informacje. -
Witam!
Mam zamiar kupić AstręII Classic 1,6 100km. Mam w związku z tym kilka pytań dla tych co już mają Opla lub Astrę:Nie posiadam osobiscie opla....ale zdarzyło mi się trochę (2500km) pojeżdzić Astrą II tylko w wersji diesel (2,0l DTI -100km), ale w rodzinie jest tez astra II w wersji 1.6 100km (nie prowadziłem jej ale moge wypowiedzieć się jako pasażer.
I oto moje spostrzeżenia (mam nadzieję że się przydadzą):- fotele trzymają b. dobrze, są wystarczajaco szerokie i wygodne (a mam porównanie z moim volvo), siedzisko mogło by być jednak trochę dłuższe...
- powyżej 120 km nie jest wcale głośno....
- dobrze dostrojone zawieszenie, chociarz szerokie opony słychać...(ale to bardziej zależy od ich rodzaju)
- zastrzeżenia mam co do hamulców...niby wszystko ok...ale tak jakoś dziwnie "twardo" łapią i mogła by być troszkę skuteczniejsze, wersja- pród i tył tarcze.(zaznaczam że może jest to charakterystyczne dla opli..)
- dobra wentylacja wnętrza i wydajne ogrzewanie.
- nie wiem jak wyglada sprawa wyposarzenia różnych wersji silnikowych...ale użytkowany przeze mnie egzeplarz posiadał 2x pp, abs, klimatyzację manualną, podgrzewane fotele, lusterka i szyby (wszystkie -także tylne) elektryczne
Pozdrawiam!
P.S.
To sympatyczne autko.