[moje auto] Suzuki Swift mk4 01r 1.0 3d remont
-
będąc dalej na swoim pasie
Nie musisz wrzucać kierunku, jeśli przekraczasz oś, no to kierunek jak pisze bpx
-
dzisiaj wziąłem się w końcu za te felgi rant przeszlifowany papierem wodnym 1500 a potem filc na wiertarkę i jedziemy
efekt nie jest powalający, czy miałby ktoś jakieś rady odnośnie tej polerki może jakaś inna metoda?? -
"...czasami rączka trzeba Panie rączką..."
a tak na serio to zjedz to papierem mniejszej gramatury żeby tych rys się pozbyć i dopiero wodnym i filcem przeleć, zobaczysz jaka różnica będzie. -
Z amelinium jest jak z drewnem tylko jest trochę twardsze Musisz to potraktować grubym papierem ściernym do momentu zupełnie równej powierzchni. Beż żadnych dziurek. Raczej robił bym wszystko ręcznie. No chyba że masz mega wyczucie do szczotki na wiertarce. Później dopiero zrobić coraz drobniejszymi papierami i na koniec polerka.
-
zacznij szlifowac papierem od gradacji 400 i zwyzaj stopniowo 400-600-800-1200-2000-2500 jest to bardzo zmudna robota i musisz uwzaac zeby nie zostawic rys po grubszym papierze bo bedzie wszystko widoczne
-
i wszystko to papier wodny ten o gradacji 400 też??
-
niestety ... co do zaczynania od 400 - to wszystko zależy od stopnia "trudności" felgi ( czytaj jej stanu, oraz stopu z jakiego jest zrobiona, nie każde alu daje efekt lustra niestety )
-
już jutro drugie podejście ciekawe czy zdam
jazda zaczyna się od 7:30 to może jeszcze nie będą mieli złego humoru -
No wiesz...ja o 7,30 nie mam najlepszego humoru
Ale ja nie jestem egzaminatorem
-
musze kupić dłuższe szpilki ponieważ te stare są za krótkie i nie da rady zakręcić nakrętką
myślę że wezmę coś takiego
http://allegro.pl/dlugie-szpilki-ford-honda-toyota-rover-expres-i3993143099.html
http://allegro.pl/nakretki-do-kol-chrom-m12x1-5-honda-i3965998384.html -
a co z nakrętkami do alu z prowadzeniem ?
wiesz ile kombinowania czeka cie z wymianą szpilek ?
-
piasty już zdjęte i szpilki stare wybite
-
piasty już zdjęte i
szpilki stare wybiteori masz skok 1,25 ... ale jak zmieniasz na szpilki na 1,5 to więcej jest nakrętek
-
Ja jestem za wypowiedzia None nakretki do felg z prowadzeniem 7zl za sztuke ja ostatnio kupilem i jestem zadowolony. Ale to juz Twoj wybor wybite szpilki mozesz wbic nic sie takiego nie stanie, tak propo szpilek to drozej Cie to wyniesie niz zakup tych nakretek.
-
kurcze twarda sztuka płukany był tym dziwnym specyfikiem, octem, kwaskiem cytrynowym i nic nadal jest zimnie powietrze a jak odepnie się wąż od nagrzewnicy to woda spływa że aż miło
-
a sama obudowa nagrzewnicy jest ciepła ?
-
a tego nie wiem jak to spr bo nie mam dechy zdjętej
-
dotykasz wielkiego czarnego plastiku w którym schowana jest nagrzewnica. może masz uszkodzone klapki w obudowie ? jak wymontowałeś nagrzewnicę to sprawdzałeś czy działa prawidłowo ?
-
nie wyjmowałem nagrzewnicy nie wiem czy działa prawidłowo a apropo tycz klapek to jak bezinwazyjnie mogę spr czy to działa
-
to nie może być nagrzewnica woda przepływa [rzez rórki od nagrzewnicy normalnie ani żaden syf nie wylatuje, myśle że to może być wina tego suwaka tylko co tam mogło siępopsuć ktoś ma jakieś pomysły??