[moje auto] Suzuki Swift mk4 01r 1.0 3d remont
-
to co może być przyczyną zalewania??
-
ja się o zalewaniu nie wypowiadałem. ale uważam ze to odłączony krokowiec powoduje problem, bo temp spadła. przepustnica podczas rozgrzewania musi być bardziej uchylona, a u Ciebie nic tym nie reguluje
-
jak na razie zbieram na krokowca
-
czy da radę ustawić w gaźniku żeby podawał zmniejszoną dawkę paliwa??
albo czy są jakieś tabele pokazujące jak powinien być ustawiony poprawnie gaźnik -
Chcesz żeby samochód mniej palił? Na Twoim miejscu na razie przeczyściłbym EGR później kombinował z resztą. Na forum gdzieś jest jak czyścić EGR
-
spoko spoko egr to przy okazji, jak zrobi się cieplej to mam zamiar się wziąść za gaźnik przepustnice i ten egr wraz z wymianą zaworka pcv (ten z tico to chyba pasuje nie)
mi chodzi o to że chyba podaje za dużo paliwa w każdym bądź razie śmierdzi w środku paliwem jak dodam gazu, nie utrzymuje obrotów i po dodaniu gazu to obroty dość dł€go utrzymują się na obrotomierzu po czym spadają a raczej nie powinno tak być patrzyłem mnóstwo filmików i tam tak nie było -
gdzieś musi mi uciekać benzynka, silnik pracuje ok pomijając kwestie obrotów, nie przerywa odpala git. Gdzieś czytałem że przy gaźniku jest taki zaworek do upuszczania benzyny przy zbyt wysokiej dawce paliwa i właśnie tam chce poszukać winy tego zapachu paliwa
-
nie masz gaźnika w aucie. poszukaj najpierw wycieku, potem doszukuj się nieprawidłowego działania monowtrysku.
-
nie masz gaźnika w
aucie. poszukaj najpierw wycieku, potem doszukuj się nieprawidłowego działania
monowtrysku.wiesz None, dla niektórych mono-wtrysk to ułomny gaźnik jak widać
-
wiesz jak przeciągniesz do odcinki samochód to tez czuć benzyna
a na serio szukaj miejsca gdzie może samochód łapać "lewe" powietrze. -
sprawdź sobie wężyk powrotny paliwa, na ścianie grodziowej powinien sie łączyć z jakimś metalowym ,obejrzyj też jego pozostałą część ,pod względem uszkodzeń i zagnieceń .
U mnie przygnieciony wężyk powodował spalanie 15 l./100 i wariacje obrotów -
a który to wężyk, sorki za nieogar
-
spoko spoko egr to
przy okazji, jak zrobi się cieplej to mam zamiar się wziąść za gaźnik przepustnice i
ten egr wraz z wymianą zaworka pcv (ten z tico to chyba pasuje nie)Z Tico nie pasuje zaworek
mi chodzi o to że
chyba podaje za dużo paliwa w każdym bądź razie śmierdzi w środku paliwem jak dodam
gazu, nie utrzymuje obrotów i po dodaniu gazu to obroty dość dł€go utrzymują
się na obrotomierzu po czym spadają a raczej nie powinno tak być patrzyłem mnóstwo
filmików i tam tak nie byłoKup monowtrysk na Allegro jakiś tani i podmień - jak coś to pisz do Żubrowatego - on to już przechodził
-
sprawdziłem te wężyki i na moje oko są ok pooglądałem poszarpałem nic nie odpadło czyli chyba wszystko gra za to zaworka EGR nie ma jest tam jakaś blacha przyklejona na silikon później wstawię foto
-
to że są wężyki to ok , dociśnij wężyki dalej , a sprawdzałeś pod autem?
-
w taką pogodę to nie poleżę pod autem ale skołuje dyktę i położę pod spód auta
-
Jeśli masz MK5 to nie masz EGR, tylko właśnie blaszkę na uszczelce - i tak jest fabrycznie.
-
potwierdzam
-
no ok to w takim bądź razie po co byłaby mi potrzebna ta puszka na foto 33nr jak to potrzebuje się połączyć z tym egr i fabrycznie byłoby to tak niechlujnie zapaćkane miejsce po egr??
-
gdzie Ci niby zbiornik par paliwa łączy się z EGR ?