Subaru Justy GTI - Budowa mojej pierwszej rajdówki
-
Kto Ci robi klatę?
Bo wygląda mi to na robotę Piotrka BaranaKlatkę robię sam, pomaga mi trochę brat.
Wzorowałem się na klatce twojego Swifta dlatego też są podobne.A co do rur to są to fi50x2 ciągnione na zimno bezszwowe E235+N stal atestowana.
-
Sory za post pod postem, ale znalazłem fotele Bimarco Expert w dobrej cenie.
Pytanie do Was czy ktoś robił interesy z tym sprzedawcą z Krakowa, bo troszeczkę coś kręci i nie chce wysłać za pobraniem, chyba będę musiał zrobić wycieczkę do Krakowa.
Bimarco Expert -
Jak chcesz to w tych pieniądzach sprzedam Ci Bimarco Futura. Za pobraniem. Mam dwie sztuki. Jest lepszy niż Expert. Nowszy i wygodniejszy. Mam dwie sztuki. Cena za 2 sztuki - 1200 zł.
Mogę wysłać zdjęcia. -
Czekam na zdjęcia.
Mój mail poszedł na PW. -
Ten gość od foteli Bimarco o którego pytałem to jakiś przekręt.
Napisał że nie ma możliwości wysłania za pobraniem, a jak zapytałem kiedy mogę osobiście się zjawić po te fotele to słuch po nim zaginął i więcej już się nie odezwał.
Nie polecam i nie dajcie się naciągnąć.
Biorę Bimarco Futura od kolegi Teodora (Toydols).Klatka już skończona, teraz żmudne czyszczenie i malowanie.
I parę fotek. -
I parę fotek.
Całkiem fajnie Ci to wyszło Wyspawaj sobie od razu mocowania foteli zanim polakierujesz środek
-
Tak pamiętam o mocowaniach. W niedzielę będę miał fotele, a mocowania też powinny lada chwila dojść.
Do lakierowania jeszcze daleka droga, ale spoko dam rade. -
-
Jak widać cierpię na brak czasu, ale coś tam zawsze podłubię.
Tylny zawias już skończony został tylko jeszcze zacisk do piaskowania.Jakie sprężyny możecie polecić? Jakiego producenta?
Nie chcę mocno obniżyć, ale chcę aby był twardszy. -
Mam szybkie pytanko do wszystkich którzy posiadają wspomaganie w Swiftach.
A mianowicie chodzi mi o miejsce gdzie maglownica wchodzi do środka.
Czy rozwiązanie fabryczne jest przez plastikową obudowę jak w innych autach czy metalowa osłona razem ze ścianą grodziową, tak jak jest bez wspomagania.
Montuję teraz maglownicę ze wspomaganiem i musiałem powiększyć ten otwór dlatego pytam, abym wiedział czy szukać tej osłony czy muszę rzeźbić coś z blachy. -
robisz wiekszą dziurę w ścianie grodziowej i szpary zaklejasz klejem , innej opcji nie ma. Ogólnie u siebie jeszcze nie zakliłem tych mikro szparek z braku czasu , a mimo to woda nie dostaje sie tamtędy w ogóle .
-
Justyna dostała już nowy lakier i muszę się pochwalić.
-
Wczoraj wróciłem z wakacji, a w między czasie doszła deska, a jak to ze mną bywa nie mogłem odpuścić i przypasowałem.
Brakuje jeszcze tylko sprężynek, amorków i składanie.
-
Wczoraj wróciłem z
wakacji, a w między czasie doszła deska, a jak to ze mną bywa nie mogłem odpuścić i
przypasowałem.
Brakuje jeszcze
tylko sprężynek, amorków i składanie.Miodzio
Czekam na ciąg dalszy -
Pięknie i przynajmniej 2 fotele takie same
-
Jako że zbliżam się pomalutku do końca mam do was pytanie jak zamontować zapinki na tylnej klapie aby nie mieć problemów na BK.
Jakie opony możecie polecić rozmiar, asfalt szuter i zima.
Myślałem o Maxsport lub Markgum ale sam nie wiem.
Jak narazie mam komplet felg 14/6 cali i 2 komplety 13/5.5 cala.
Fotki postaram sie wrzucic jak tylko wruce do kraju. -
Jakie opony możecie
polecić rozmiar, asfalt szuter i zima.Też chętnie poczytam.
Ja generalnie stawiam na maxsporta szutry 175/65/14 , i jak znajde fajne 15stki to federal 595RS-R slick 195/50 15. Z 14stek slick to pewnie maxspotr 185/55/14. Toyo fajne ale droższe i ciężko dostępne.
Na zime bez kolca 165/70/14 profil winter extremaTakie moje typy
-
no tak na asfalt 15 są dużo łatwiej dostępne i tańsze a mam pytanie czy odbija się to jakoś na przyśpieszeniu??
-
no tak na asfalt 15
są dużo łatwiej dostępne i tańsze a mam pytanie czy odbija się to jakoś na
przyśpieszeniu??Według mnie odbija się i to znacząco, przy mniejszej średnicy zewnętrznej opony (koła) masz większy moment na kołach a moment przecież nas odpycha do przodu.
Mocy w GTI-kach mamy umiarkowanie tak że myślę że trzeba jej szukać gdzie się tylko da, a tym bardziej u mnie gdzie musi napędzić 4 koła. -
no to ja będę jednak szukał jakiś fajnych opon 14 coś ktoś poleca ??