[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
A co wozisz w
miejscu zapasu skoro nie masz LPG?gaśnica, trójkąt, kanister, a bagażnik pusty
-
P.S. Ciekawe, czy jak ktoś by miał opony z takim samym bieżnikiem na jednej osi ale kierunkowy bieżnik
zamontowany odwrotnie to też by mu z OC sprawcy nie wypłacili... Ostatnio sporo aut widzę z bieżnikiem kierunkowym założonym niewłaściwie -
wystarczy koła jednej osi zamienić stronami i już jest lipaJa bym też kosił za zamianę stronami, gdzie masz napisane INSIDE i OUTSIDE, a często jest odwrotnie albo całkiem byle jak
-
Bieżnik musi być w odpowiednią stronę. Dlatego lepiej odprowadza wodę, dlatego lepiej się zachowuje na drodze i po to w taki a nie inny sposób jest konstruowany, nie rozumie jak w ogóle ktoś może dopuścić do tego żeby mieć bieżnik w przeciwną stronę
-
Bieżnik musi być w
odpowiednią stronę. Dlatego lepiej odprowadza wodę, dlatego lepiej się zachowuje na
drodze i po to w taki a nie inny sposób jest konstruowany, nie rozumie jak w ogóle
ktoś może dopuścić do tego żeby mieć bieżnik w przeciwną stronęNie wszyscy się na tym znają - za komuny takich opon nie było
-
Nie wszyscy się na
tym znają - za komuny takich opon nie byłoNo niestety nie każdy zna te dwa proste angielskie słowa
-
Czyli jak jej Twoja
ubezpieczalnia nie wypłaciła nic to zniżki OC nie poleciały?
Czy pazerne TU i
tak podniosło stawkę zabierając 10%?Poleciały niestety
-
No niestety nie
każdy zna te dwa proste angielskie słowaInside/outside to w oponach asymetrycznych, a w kierunkowych wystarczy tylko znać znaczenie słowa Rotation obok strzałki
-
No niestety nie
każdy zna te dwa proste angielskie słowaWłaśnie wczoraj jak zakładałem alu naszukałem się czegokolwiek na tych moich gumach żeby je dobrze założyć ale nie znalazłem nic
-
Inside/outside to w oponach asymetrycznych, a w kierunkowych wystarczy tylko znać znaczenie słowa Rotation obok strzałki
Ba
sama strzałka wszytstko mówiU mnie taki koleś "ostatnio" zakładał te nowe opony na felgi i tak oglądał oglądał i tylko czekałem, ale dobrze założył
Jeszcze dużo osób też nie wie po co jest czerwona kropeczka na oponie -
Poleciały niestety
No to już jest dziadostwo - wprawdzie szkoda była, ale TU nie poniosło wydatków oprócz paru maili od zrozpaczonej zapewne poszkodowanej, ewentualnie wygranej sprawy sądowej
-
Właśnie wczoraj jak
zakładałem alu naszukałem się czegokolwiek na tych moich gumach żeby je dobrze
założyć ale nie znalazłem nicPaczałem na zdjęcie w Twoim wątku i tam masz zwykłe opony - jak założysz tak będzie dobrze - możesz je dowolnie zamieniać (przód - tył, lewo - prawo)
-
No to już jest
dziadostwo - wprawdzie szkoda była, ale TU nie poniosło wydatków oprócz paru maili
od zrozpaczonej zapewne poszkodowanej, ewentualnie wygranej sprawy sądowejTo się nazywa link4 nie chce mi się ale jakbym poszukał to bym znalazł te śmieszna pisemka od nich, przy wyliczaniu wartości pojazdu policzyli mi za przebieg 170 tys w 17 letnim aucie, malowane drzwi pod listwą, purchel na błotniku, prywatny import z niemiec itd. i z wartości auta ok 6 tys. zrobiło się 2500 do wypłaty było chyba 2300 do tego nie chcieli oddać za parking strzeżony (zapłacili tylko za 2 dni - do dnia oględzin) i ogólnie było użerania się z nimi co nie miara...nigdy więcej AC w tego typu "ubezpieczalniach"
-
To się nazywa link4
nie chce mi się ale jakbym poszukał to bym znalazł te śmieszna pisemka od nich,
przy wyliczaniu wartości pojazdu policzyli mi za przebieg 170 tys w 17 letnim aucie,
malowane drzwi pod listwą, purchel na błotniku, prywatny import z niemiec itd. i z
wartości auta ok 6 tys. zrobiło się 2500 do wypłaty było chyba 2300 do tego nie
chcieli oddać za parking strzeżony (zapłacili tylko za 2 dni - do dnia oględzin) i
ogólnie było użerania się z nimi co nie miara...nigdy więcej AC w tego typu
"ubezpieczalniach"Ja gdzieś mam druk z wyliczeniem wartości auta, po stracie całkowitej, dodawali mi za dodatkowe wyposażenie sporo (typu kierownica sportowa, fotele itd) i od ubezpieczyciela dostałem ponad 3500tys zł ---> WARTA, tutaj ogólnie:
http://img339.imageshack.us/img339/5642/beztytuugqd.jpg -
przy wyliczaniu wartości pojazdu policzyli mi za przebieg 170 tys w 17 letnim aucie,
Uznali to wysoki przebieg czy coś źle zrozumiałem?
-
Ja gdzieś mam druk
z wyliczeniem wartości auta, po stracie całkowitej, dodawali mi za dodatkowe
wyposażenie sporo (typu kierownica sportowa, fotele itd) i od ubezpieczyciela
dostałem ponad 3500tys zł ---Dobrze, że nie sprawdzali czy kierownica ma homologację Bo byś dostał kasę na pewno
-
Uznali to wysoki
przebieg czy coś źle zrozumiałem?10 kkm rocznie to modelowy przebieg miejskiego autka
-
Dobrze, że nie
sprawdzali czy kierownica ma homologację Bo byś dostał kasę na pewnona bank nie miała, ale to nie miałoby żadnego znaczenia, bo zużycie opon miałem z przodu 93 i 96%, za to odieli jakąś sume od wartości auta jedynie
-
na bank nie miała
moja też nie ma
-
Uznali to wysoki
przebieg czy coś źle zrozumiałem?Tak, nie wiem w takim razie jaki przebieg powinno mieć 17 letnie auto?
-
10 kkm rocznie to
modelowy przebieg miejskiego autkaU mnie wychodzi 13kkm, ja podnoszę tą średnią w górę. Do niedzieli, czyli rok od zakupu będzie 19k
Tak, nie wiem w
takim razie jaki przebieg powinno mieć 17 letnie auto?No nieźle... U mnie 14 lat i 186k. Jak będzie miało 17 to pewnie z 230 będzie.