[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Dużą różnicę
czujesz już po zdjęciu półki i złożeniu kanapy.dokładnie, a aporpo półki - mam ją na sprzedaż za grosze z miejscem na głośniki - jajo, które przełożyłem do clarusa i tam bdb grają
-
Ech, jakbyś miał bez dziur to bym się skusił . Mi się mocowanie jedno urwało i stuka niemiłosiernie.
-
Jak już masz wszystko rozbebeszone to zrób sobie od razu konserwacje
-
Ech, jakbyś miał
bez dziur to bym się skusił . Mi się mocowanie jedno urwało i stuka
niemiłosiernie.Dziury sobie zatkasz czymś
A jak się mocowanie urwało to przecież możesz przykleić kropelką i po sprawie przecieżJak już masz
wszystko rozbebeszone to zrób sobie od razu konserwacjeAle tam nie ma co konserwować, troche nalotu w bagażniku ewentualnie przetrzeć papierem ściernym i psiknąć czymś, bo co więcej?
I ktoś wie od czego te 3 kostki i kabelki w bagażniku długie?
-
Kostki pod kanapą są od drugiej pompy paliwa z wersji 4WD - Suzuki dawało takie same wiązki do wszystkich wersji.
Popatrzyłem na "solidność" słupka środkowego i się załamałem nad delikatnością tej konstrukcji
-
Kostki pod kanapą
są od drugiej pompy paliwa z wersji 4WD - Suzuki dawało takie same wiązki do
wszystkich wersji.
Popatrzyłem na
"solidność" słupka środkowego i się załamałem nad delikatnością tej konstrukcjiw wielu miejscach chroni Cie blacha o grubości 2-3mm
-
Dziury sobie
zatkasz czymś
A jak się mocowanie
urwało to przecież możesz przykleić kropelką i po sprawie przecieżChcę mieć oryginalnie bez zatykania. A kropelką nie przykleję bo to mocowanie gdzieś się zagubiło
-
Trochę nie na temat (bo kia), ale moja pierwsza zabawa ze szpachlą, dzisiaj zakupy:
lakier, podkład, szpachla i niezbędne narzędzia + sworzeń i przegub jutro -
Dokładnie tak jest,
teraz nie jeździłem, ale kiedyś tam tak z niepodokręcanymi pasami, śrubami itp to
było strasznie wszystko słychaćMi nie chodziło o hałas we wnętrzu tylko o przyśpieszenie...
-
Mi nie chodziło o
hałas we wnętrzu tylko o przyśpieszenie...Napewno dam znać
-
Car audio - początek prac
Zakupy:
-płyty drewna
-listewki
-wyrzynarka z kompletem ostrz do drewna
-wkręty
-żywica poliestrowa, szpachla wraz z utwardzaczami
-włókna szklane z przeznaczeniem do żywicy poliestrowejZamówione:
-bassreflex x 2
-złącze zaciskowe x 2Do kupna:
-stapler
-głośniki 2 x 300mm
-wzmacniacz (?)
-przewody z bezpiecznikiem (?)
-pianka i maty wygłuszająceOdkąd Suzuki przestało być męczone w pracy, mam możliwość dłubania w tym autku.
Najpierw zajmę się bagażnikiem, następnie drzwiami, mam zamiar zrobić wszystko na bardzo dobrych częściach, efekty pracy będę wstawiał na forum
A co do wyglądu zabudowy - mam wiele pomysłów, sam jeszcze nie wiem jak będzie to wyglądało
Już jest nieco więcej zrobione, ale nie pstryknąłem fotki -
Już nie wystarczą głośniki w półce "300" Wat?
IMO 2x 30cm to przerost formy nad treścią w tym aucie. -
rób, chce robić podobnie, tylko ze z laminatu - dechy troche ciężkie.
-
2x30 cm oj tam jak dobrze wygłuszy wszystko to będzie fajnie grało
-
zbedne kilogramy
-
Już nie wystarczą
głośniki w półce "300" Wat?
IMO 2x 30cm to
przerost formy nad treścią w tym aucie.ja tam miałem 1x25 i było lepiej niż dobrze, jedyna wada tego auta to - altek ...
-
Napisz za jakim sprzętem się rozglądasz
Jeśli już chcesz podwójne granie z tyłu to chyba te 10" to takie optimum.
Ale dwa głośniki to utrudnienie.
Musisz mieć dwa mocne kanały, a jak chcesz podłączyć pod mono/mostek to inne rzeczy wychodzą...
Albo problem ze stabilnością przy 2 Ohm albo za mało watów, żeby ruszyć 8 Ohm, bo marne szanse, żebyś załatwił coś, co zepniesz na 4 Ohm.Parę sprzętów, które MOGĄ ładnie zagrać:
Excursion SX1-10S4 - 209
Powerbass M-10 - 249
Rockford Fosgate Prime R2D2-10 - 279
JL AUDIO 10WXV2-4 - 299
RE Audio Re-10 D4 - 329
Rockford Fosgate P2D210 - 360
RE Audio RE-10D4 - 399
Focal SUB P25 DB - 499 -
rób, chce robić
podobnie, tylko ze z laminatu - dechy troche ciężkie.Deski leciutkie, bo tylko 8mm, w inny sposob je wycisze niz przez grubosc
xvq kompletnie sie nie znam na tym jak podlaczyc 2 suby i 2 glosniki w drzwi + 2 wysokotonowe, ale skoro sie znasz, to licze na Twoją pomoc, beda potrzebne 2 wzmacniacze pewnie, jakie tez nie wiem, poki co robie miejsce, czyli co, lepiej dac 25cm? Wzmacniacze kupie dobre -
Deski leciutkie, bo
tylko 8mm, w inny sposob je wycisze niz przez grubosc
xvq kompletnie sie
nie znam na tym jak podlaczyc 2 suby i 2 glosniki w drzwi + 2 wysokotonowe, ale
skoro sie znasz, to licze na Twoją pomoc, beda potrzebne 2 wzmacniacze pewnie, jakie
tez nie wiem, poki co robie miejsce, czyli co, lepiej dac 25cm? Wzmacniacze kupie
dobrenajpierw to zmień altek, albo sobie dzienne załóż w miejsce halogenów, bo przy tym altku to Ci wszystko będzie klękać ... no chyba że przód 2x60W + sub 150 przy 4 omach ...
-
Jeśli chcesz robić konkretny system to musisz i prąd odpowiedni zapewnić tak jak pisze Hellsin
Szykuj chociaż jakieś 2 tysiączki to zrobimy konkretne audio
Dwa wzmacniacze minimum.
Dwukanałówka na przód (o ile to będzie zestaw odseparowany) i mocna dwukanałówka lub mostkowalna 4-kanałówka na tył.
Do tego solidne okablowanie.
A na tył dałbym 10".