[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Ciekawe jak byś
latał do domu na moim miejscu?wtedy zajęłoby to 3minuty, bo opcja z silikonem w spray do zamka by odpadła
-
Bez przesady, jak
jest świeży to prawidłowo działa. A u kolegi Rav jest taki przemiał tego oleju że
tam jest ciągle nowiutki olejWystarczy tylko regularnie filtr oleju zmieniać
-
Może ktoś ma jakiś manual do odkręcania śrub trzymających fotel? pukałem młotkiem, siłowałem francuzem, wd40 też było grane, co jeszcze?
-
Manual do odkręcania?
Odkręcasz albo nie odkręcasz, ewentualnie wygina się / pęka klucz lub "obrabiasz" srubkę
Musi iść -
Może ktoś ma jakiś
manual do odkręcania śrub trzymających fotel? pukałem młotkiem, siłowałem francuzem,
wd40 też było grane, co jeszcze?Grzechotka + odpowiednia końcówka i musi pójść.
-
Ja jedną rozwiercałem bo nie chciała puścić
-
U mnie puściły wszystkie, a były zdrowo skorodowane.
-
Manual do
odkręcania?
Odkręcasz albo nie
odkręcasz, ewentualnie wygina się / pęka klucz lub "obrabiasz" srubkę
Musi iśćśruba od foteli jest bardzo gruba, predzej pójdzie prowadnica fotela niż śruba (ok 7mm), grzechota zupelnie nie ma szans bo aż przeskakuje, wyginać się boje, bo nie chce stracić mocowania fotela (blacha auta), mam problem!
i to tak z trzema śrubami mam, jedną już tak zjechalem, że będzie trzeba wiercić pewnie...
Ma ktoś cycek drzwi kierowcy? (otw/zam)
Mój jest rozbebeszony w środku i nie da rady go poskładać -
te sruby musza isc bo sam montowalem Ci fotele rok temu... Nie masz odpowiedniej dobrej nasadki i konkretnej grzechotki bo płaskimi to sobie można..
-
te sruby musza isc
bo sam montowalem Ci fotele rok temu... Nie masz odpowiedniej dobrej nasadki i
konkretnej grzechotki bo płaskimi to sobie można..mam pożyczoną w miarę dobrą grzechotkę, ale może Ty coś poradzisz
-
Trzeba jeszcze trochę pary w rękach mieć
-
Jak się ma trochę siły i klucz dobrze dopasowany to nawet płaskim da radę
-
Jak się ma trochę
siły i klucz dobrze dopasowany to nawet płaskim da radępara w rękach nie ma tu żadnego znaczenia, klucz się przekręca niszcząc śrubę
-
Czyli klucz nieodpowiedni!
Gdybyś miał dobry klucz to śruba się by prędzej ukręciła niż objechała.
-
Dobra nasadka, najlepiej sześciokątna w środku i jedziesz
-
Czyli klucz
nieodpowiedni!
Gdybyś miał dobry
klucz to śruba się by prędzej ukręciła niż objechała.no grzechotka ma spore luzy ; d
-
Poczyniłem dzisiaj pierwsze kroki montażu głośników w drzwiach, rozeznałem się w terenie, wnioski:
-nie zamontuje głośników w miejscu, gdzie można je łatwo zamontować w drzwiach 3d ponieważ jest tam za mało miejsca, photo niżej
-zamontuje je bliżej tylnych drzwi, na wysokości tyłka
-będą to głośniki podłużne - owalne, coś w ten deseń, może jakieś sugestie? klikJak macie jakieś uwagi, wskazówki itp to chętnie posłucham wszystkich
edit:
aha no i naprawiłem otwieranie drzwi z kluczyka - przepsikałem silkonem co trzeba, a nie był to zamek, tylko drut przy przekaźniku przerdzewiał i się zastał, teraz jest ok -
Jakie owalne... Jak już rzeźbisz w drzwiach to zrób to jak człowiek - dystans MDF + odseparowane 165mm.
-
Jakie owalne... Jak
już rzeźbisz w drzwiach to zrób to jak człowiek - dystans MDF + odseparowane 165mm.co to znaczy jak człowiek? Że inaczej to [motyla_noga]? tam nie ma miejsca na takie 165mm to raz, dwa, że dystans musiałbym dać długości całego głośnika niemalże, a to by wyglądało kiepsko właśnie
-
co to znaczy jak
człowiek? Że inaczej to [motyla_noga]? tam nie ma miejsca na takie 165mm to raz, dwa, że
dystans musiałbym dać długości całego głośnika niemalże, a to by wyglądało kiepsko
właśnieKolega w Punciaku zrobił też owalne 6x9" w miejscu gdzie Ty chcesz zrobić -jak zamykał drzwi to akurat głośnik był w miejscu siedziska. Jakoś to grało i tanio wyszło, ale nie wyglądało i do tego szyba się nie otwierała do końca