[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Nakrętki nakrętkami
i tak jeszcze felg nie mam ani opon gotowych
Dzisiaj udało się
skręcić oraz podłączyć prawy boczek, tak to wygląda:ważne że Tobie się podoba, ale tak jak pisałem - tweetki do powrotnej rzeźby, zobaczysz po odsłuchu
-
I taki tok
rozumowania ma największy sens.wiesz BPX tak samo z kolorowymi wentylami, kupiłem będąc w BE za grosze kilka kompletów, niestety, na jednym komplecie, który nie był podwójny, przetestowałem obcęgi, bo się tak cholery zapiekły W PL z tego co widziałem takie wentyle to 30 zł za komplet ... jak bym po paru razach wszystkie miał wyrzucić, trochę bym się wnerwił, a tak dawałem za komplet po 3 zł czy coś takiego
-
tak jak pisałem - tweetki do powrotnej rzeźby, zobaczysz po odsłuchu
Oby nie, już za długo je rzeźbiłem, żeby znowu robić
Mam nadzieje, że nie będzie tak źle...Jeszcze dwie fotki:
Fart (bo nie wymierzyłem dokładnie) - kieszenie zachowały odległość i z niczym się nie stykają, tweetery podobnie, niemalże idealnie wpasowane do reszty plastików
-
Jak dla mnie błędem jest to, że nie dałeś boczków z mk3 pod elektrykę, fajniej by wyglądały niż ta rączka taka trochę chamska, ale ogólnie efekt końcowy jest całkiem miły dla oka
-
Jak dla mnie błędem
jest to, że nie dałeś boczków z mk3 pod elektrykę, fajniej by wyglądały niż ta
rączka taka trochę chamska, ale ogólnie efekt końcowy jest całkiem miły dla okaprzecież to 5D musiał by szukać boczków od sedana ja w lato pewnie będę w to celować jak się uda
-
przecież to 5D
musiał by szukać boczków od sedana ja w lato pewnie będę w to celować jak się udaDokładnie - 5d, niestety znaleźć boczek z elektryką, ładną kieszonką, lub choć trochę 3d (trójwymiarowy) to trudna sztuka, wszystko oparte na dykcie, kawałku dziadkowego materiału, zwykłej kieszonce i klamce...
W 3d były zupełnie inne boczki, nawet jest tam o co rękę oprzećTeraz jeszcze został mały problem z kabelkami - od światła i od zwrotnicy, do której przykleiłem kawałek pianki wygłuszającej a na nią taśmę dwustronną, a całość żeby nie latała do drzwi w miejscu poza zasięgiem szyby i jej prowadnicy - mianowicie szyba nie chodzi jak powinna, pewnie zaczepia o jakiś kabelek, muszę tam zajrzeć i je ogarnąć, bo jest ich bardzo dużo
No i już niedługo okaże się na ile dało wygłuszenie autka i ile trzeba poprawiać, bo wszystko już prawie złożone, a około 30kg skrzynia już przetestowana u Plastka i daje równo
-
Dawaj takie rączki jak u mnie czyli od elektryki Tico
-
Nakrętki nakrętkami
i tak jeszcze felg nie mam ani opon gotowych
Dzisiaj udało się
skręcić oraz podłączyć prawy boczek, tak to wygląda:
Brakuje tam
zaślepek i plastiku na słupku środkowym, nie zdążyłem włożyć, ale ogólnie, jak Wam
się podoba?Podobuje mnie się
ja bym sprawę elektrycznych szyb załatwił tymi z tico jak jest problem rzeczywiście i wmontował jakiś ładny przycisk w tą rączkę. Z tyłu też mógłbyś ticowymi załatwić, one są o tyle fajne, że zakładasz je zamiast korbki. -
A co z fotelami?
-
Dokładnie - 5d,
niestety znaleźć boczek z elektryką, ładną kieszonką, lub choć trochę 3d
(trójwymiarowy) to trudna sztuka, wszystko oparte na dykcie, kawałku dziadkowego
materiału, zwykłej kieszonce i klamce...
W 3d były zupełnie
inne boczki, nawet jest tam o co rękę oprzećZwracam honor zasugerowałem się tym jakie miałem boczki w moim GSie
-
A co z fotelami?
Naprawa Kia, działka za Suzuki dla Plastka, wszystko na raz się złożyło i mam chwilowy przestój z kasą, dlatego chwilke jeszzcze poczekam, kupię tylko to co niezbędne ; (
-
Ale robisz coś ze Swoimi czy kubły wpadają?
-
Ale robisz coś ze
Swoimi czy kubły wpadają?Kubły, ale nie jakieś 10 pasowe itp, bo w rajdach jeździł nie będę tylko wygodne, trzymające kubełki
-
Kubły, ale nie
jakieś 10 pasowe itpNawet nie wiem czy takie są... Większość to czteropunktowce.
-
Nawet nie wiem czy
takie są... Większość to czteropunktowce.Metafora taka
Fotele te co mam są dobre, tylko nie kupie takich w bdb stanie, dlatego będę szukał innych tego typu -
Fotele te co mam są
dobre, tylko nie kupie takich w bdb stanie, dlatego będę szukał innych tego typuA siedziałeś kiedyś w prawdziwych kubełkach, że takie bzdety opowiadasz?
P.S. "Stare" idą do Adamo?
-
A siedziałeś kiedyś
w prawdziwych kubełkach, że takie bzdety opowiadasz?
P.S. "Stare" idą do
Adamo?jakie bzdety? Oczywiście, że siedziałem, ale jak już wcześniej napisałem nie potrzebuje kubełków pod rajdy
Komu się przydadzą to oddam, ale najpierw sam musze mieć na czym siedzieć
-
Oczywiście, że siedziałem, ale jak już wcześniej napisałem nie potrzebuje kubełków
pod rajdyJa bym sobie na Twoim miejscu wziął coś w stylu likaonowych!
-
jakie bzdety?
Oczywiście, że siedziałem, ale jak już wcześniej napisałem nie potrzebuje kubełków
pod rajdyhttp://allegro.pl/fotel-sportowy-rajdowy-bride-low-max-k608-wawa-i3816948245.html - może takie cuś ?
-
http://allegro.pl/fotel-sportowy-rajdowy-bride-low-max-k608-wawa-i3816948245.html -
może takie cuś ?bardzo fajne, tylko trzeba by pomierzyć, żeby za szerokie nie były no i nie wiem jak z mocowaniem, jak je poprzykręcać, co z szyną itp ; (