[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
No tak właśnie
myślałem, że to minerał, ale wartości to on raczej nie ma żadnej.Bez przesady, jak jest świeży to prawidłowo działa. A u kolegi Rav jest taki przemiał tego oleju że tam jest ciągle nowiutki olej
-
Bez przesady, jak
jest świeży to prawidłowo działa. A u kolegi Rav jest taki przemiał tego oleju że
tam jest ciągle nowiutki olejPoza tym co to za różnica skoro silnik i tak na śmietnik? A swoją drogą jakbyś Rav podliczył to za ile oleju już kupiłeś to podejrzewam, że za tą kasę byś już spokojnie zmienił motor na ten GTi jak nie dwa razy
-
A swoją drogą jakbyś Rav podliczył to za ile
oleju już kupiłeś to podejrzewam, że za tą kasę byś już spokojnie zmienił motor na
ten GTi jak nie dwa razyNo skoro wydaje 11 złotych tygodniowo to w miesiącu wychodzi 44 zł, a w roku ok. 594 zł.
-
Bez przesady, jak
jest świeży to prawidłowo działa. A u kolegi Rav jest taki przemiał tego oleju że
tam jest ciągle nowiutki olejdokładnie, nie muszę wymieniać co 15tys, ja dbam o silnik i wymieniam co tysiąc!
-
No skoro wydaje 11
złotych tygodniowo to w miesiącu wychodzi 44 zł, a w roku ok. 594 zł.może od pół roku zaczął brać aż takie ilości, także bez przesady, na olej nie wydalem wiecej niż te 400-500zł (w ciągu 8-10mies)
-
dokładnie, nie
muszę wymieniać co 15tys, ja dbam o silnik i wymieniam co tysiąc!Jakie 15 jak w Swiftach się co 10 wymienia z tego co wiem . U mnie jeszcze tysiąc do wymiany znów został.
-
Jakie 15 jak w
Swiftach się co 10 wymienia z tego co wiem . U mnie jeszcze tysiąc do wymiany
znów został.Kto Ci takich glupot naopowiadał W intstrukcji nawet jest napisane, że co 15 kkm wymieniać olej.
-
Kto Ci takich glupot naopowiadał W intstrukcji nawet jest napisane, że co 15 kkm wymieniać olej.
To zależy chyba, z którego roku masz swifta. Ja w instrukcji od MK IV mam wpisane, że co 10 tys wymiana oleju, natomiast w MK V wpisane jest, że co 15 tys.
U siebie wymieniam olej co 10 tys tak w MK IV jak i w MK V. -
gtik ma co 7k ja wymieniam też co 10
-
Kto Ci takich
glupot naopowiadał W intstrukcji nawet jest napisane, że co 15 kkm wymieniać
olej.W mojej co 10 chyba
-
Kto Ci takich
glupot naopowiadał W intstrukcji nawet jest napisane, że co 15 kkm wymieniać
olej.No właśnie napisali, że co 10 tysi!
-
No właśnie
napisali, że co 10 tysi!U mnie jest tak : KLASA1 (SG, SH, SJ lub SL) co 15kkm a KLASA1 (SE, SF), KLASA2 co 10 kkm
-
Wygląda na to, że obaj mieliście racje
-
U mnie jest tak :
KLASA1 (SG, SH, SJ lub SL) co 15kkm a KLASA1 (SE, SF), KLASA2 co 10 kkmJa tam wymieniam co ok. 10 tys. km, bo za "częste" zmiany oleju jeszcze żadnemu silnikowi nie zaszkodziły, za to za rzadkie tak.
-
Ja tam wymieniam co
ok. 10 tys. km, bo za "częste" zmiany oleju jeszcze żadnemu silnikowi nie
zaszkodziły, za to za rzadkie tak.Tez tak do tego podchodzę
-
A jeszcze tak a propos Twojego silnika, to nie zapominasz w związku z tym, że masz wymianę "ciągłą" o filtrze oleju?
-
Tez tak do tego
podchodzęBo Ty akurat masz jakiś wybór
-
A jeszcze tak a
propos Twojego silnika, to nie zapominasz w związku z tym, że masz wymianę "ciągłą"
o filtrze oleju?Nie pcham się w koszta : D
-
Nie pcham się w
koszta : DA w ogóle kiedykolwiek go wymieniałeś?
-
A w ogóle
kiedykolwiek go wymieniałeś?Jakies 10-13 tys temu