[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Chciałbym, żeby były nie szerokie, a bardzo szerokie, ale właśnie z sensowną granicą, felgi mają dokładnie 6,5 cala szerokości, nie mogę dać nic szerszego niż 175?
-
Mam nadzieje, że
moje tak nie skończątylko że tamte to klasyk ... chciał bym kiedyś takie mieć
Felgi mają średnicę
5.5 albo 6 cala, nie sprawdzałem dokładnie, mogłyby ładnie wyglądać na takiej
oponie?na co Ci 205 ? Do tego w deszcze powodzenia życzę na tych oponach
Chciałbym, żeby
były nie szerokie, a bardzo szerokie, ale właśnie z sensowną granicą, felgi mają
dokładnie 6,5 cala szerokości, nie mogę dać nic szerszego niż 175?masz tabelę : klik
Tylko dalej zastanawiam się na co Ci te 205 ... max. 185/195 bo potem zero osiągów będzie i będziesz płakać
-
na co Ci 205 ? Do
tego w deszcze powodzenia życzę na tych oponachSuzuki nie wyjeżdża z garażu w brzydką pogodę
Tylko dalej
zastanawiam się na co Ci te 205 ... max. 185/195 bo potem zero osiągów będzie i
będziesz płakaćJa to właśnie liczyłem na małe koła - krótkie biegi i szerokie opony - lepsza przyczepność, żeby w miejscu się tak nie kręciły
-
Dobra guma to i 185 da rady. I myślę że więcej nie ma co zakładać na tak małe koła.
Zapomniałem dodać. Bardzo ładnie zrobione felgi
-
Suzuki nie wyjeżdża
z garażu w brzydką pogodęto kup R888 i po sprawie
Ja to właśnie
liczyłem na małe koła - krótkie biegi i szerokie opony - lepsza przyczepność, żeby w
miejscu się tak nie kręciłyto musisz zmienić przełożenie główne na krótsze, założyć szperę i R888 ... tylko do serii to chyba przesada
-
A r888 ma homologację na drogi publiczne?
-
Cytat:
Opona Toyo Proxes R888 to opona letnia typu semi-slick z homologacją drogową (norma E) przeznaczona dla amatorów mocnych wrażeń.
-
Cytat:
Opona Toyo
Proxes R888 to opona letnia typu semi-slick z homologacją drogową (norma E)
przeznaczona dla amatorów mocnych wrażeń.No to takie kupuj Rafał
-
R888 dobra opona, świetnie trzyma. Szybko się zużywa(bo świetnie trzyma).
-
Co myślicie o tych oponach do moich 14'? Warte swojej ceny?
klik -
Co myślicie o tych
oponach do moich 14'? Warte swojej ceny?
klikKozackie, temat felg od Mazdy odpuszczasz?
-
Kozackie, temat
felg od Mazdy odpuszczasz?Kupiłem, odmalowałem, a teraz miałbym odpuścić?
Po prostu dwa komplety będę miał : D -
Kupiłem,
odmalowałem, a teraz miałbym odpuścić?
Po prostu dwa
komplety będę miał : D2 komplety na lato?
I co, będziesz koła co 2 tygodnie przerzucał?
-
2 komplety na lato?
Jedne na zimę, drugie na lato, bo Rafałowe stalówki są bądź co bądź paskudne...
-
Jedne na zimę,
drugie na lato, bo Rafałowe stalówki są bądź co bądź paskudne...Oba na lato, ale w razie zimy to wrzuce czerwone, żeby 13' nie niszczyć
Są paskudne, szczególnie teraz jak rdza je zjada od środka
-
Finalnie, chciałbym juz zamówić oponki do 14'
Które lepiej kupić, dobre używki, czy tanie nówki?
ew. tańsze
-
Jak bym miał wybierać to były by to UNIROYALE. Opony nie zdarte, dwu letnie wiec nie powinno być problemu z przyczepnością. Dodatkowo w testach wypadały całkiem nieźle.
DĘBICA - cóż letnie opony dębicy nigdy więcej nie założę. Moim zdaniem na mokrej drodze mają bardzo słabą przyczepność.
Zimówki tego producenta uważam za całkiem dobre opony - fakt mają problem z mokrą nawierzchnią, ale na warunki gdzie jest lód, śnieg, błoto pośniegowe są bardzo dobre i to jest ich wielki plus.
Letnie niestety w moim odczuciu nie warte są zainteresowania, bo plusów nie mają żadnych - może cena, ale w razie potrzeby szybkiego zatrzymania na mokrym, może się okazać, że nie warto było tutaj oszczędzać.MICHELINY - a jaki wiek opon bo jeżeli mają więcej niż 3/4 lata to odpuść sobie.
-
Micheliny są 92 albo 2002, także nadają się na śmietnik
-
Popieram Artur59681 - Uniroyale i koniec, Dębica będzie na ich tle badziewiem, a Micheliny to jakieś staruszki psiknięte plakiem, może zebrane z czterech zapasówek
-
produkcja 142 - 92 rok produkcji ... że to jeszcze żyje
Z używkami bywa różnie, zimówek nigdy bym nie ryzykował używek, letnie parę razy zaryzykowałem i z mieszanymi odczuciami.
2 x porażka, 1 x sukcses ( sukces, bo od znajomego oponiarza i zdjęte z jeżdżącego auta ).